Ankara’da bayanlara özel reformer pilates tavsiyesi

Ankara’da bayanlara özel reformer pilates tavsiyesi

Ankara Batıkent’te bulunan aletli reformer pilates salonu olan Madame Pilates bayanlara özel hizmet veriyor.

Birçok bayan pişatesi çok rahat bir ortamda yapamadığı için pilates salonuna gitmiyor. Ya eşleri izin vermiyor ya da kendilerini rahat hissetmedikleri için pilates eğitimlerine katılmak için pilates kurslarına gitmiyor. Bu nedenle de pilatesin faydalarından mahrum kalıyorlar.

Ankara’da özel pilates salonları açıldıktan sonra sadece bayanlara özel pilates kursları da açılmaya başladı. Bu sayede bayanlar kendileri için hazırlanmış ortamlarda istedikleri giyinip pilates eğitimi alabiliyorlar. Pilates hareketleri vücudu farklı formlara soktuğu için bayanlar erkeklerin yanında bu hareketleri yapmaktan imtina edebiliyorlardı. Bu tablo da bayanların pilatesten uzak kalmasına neden oluyordu.


Bayanlara özel pilates salonu

Ama artık bayanlar sadece bayan pilates eğitmenlerinin olduğu pilates salonlarında ders alabiliyor. aletli reformer pilates ya da mat pilates grup derslerinde de bayanlarla birlikte pilates hareketlerini yapabiliyor.

Ankara bayanlara özel pilates salonu için en iyi örneklerden biri Batıkent’te yer alıyor. Batıkent pilates salonu olarak bayanlara hizmet veren Madame Pilates’teki tüm hocaların da bayan olması burayı daha da ayrıcalıklı kılıyor. Öyle ki bu pilates salonu Ankara’da reformer pilates yapmak isteyenler için de cazip hale geldi.

Aletli reformer pilates konusunda çok sayıda seçenek sunan Ankara, reformer pilatesi sadece bayanlara özel verdiği için de tercih ediliyor. Bayanların Ankara pilates salonları arasında birbirine tavsiye etmeye başladığı Madame Pilates, Ankara’da oturan ve sadece bayanlara özel reformer pilates yapmak isteyenler için öne çıkıyor.

Bayanlar için özel pilates grupları

Zaten erkeklerin ve bayanların kas, eklem ve bağ yapılarının birbirinden farklı olması nedeniyle pilates bayanların ve erkeklerin birlikte yapabileceği bir eğzersiz hareketi olamıyor. Eğer kişilerin spor alytapısı yoksa normalde bayanların ve erkeklerin ayrı ayrı yapması gerekiyor.

Bazı durumlarda kas güçlerinin birbirine yakın olması durumunda eşler birlikte pilates yapabilir. Ama en önemli şey eğer pilates bir grupta yapılacaksa kas güçlerinin birbirine yakın kişilerle yapılması. Aksi durumda bir kişi daha kolay bir hareket çıkarabilirken diğer kişi daha da zorlanabilir.

Pilates gruplarını seçerken, kilo, kas ve eklem güçlerinin birbirine yakın kişilerden seçmek gerekiyor. Pilates yapan bayanların da bu duruma dikkat etmeleri önem taşıyor.