Aletli pilatesin inanılmaz faydaları nelerdir? A’dan Z’ye pilatesin yararları

Aletli pilatesin inanılmaz faydaları nelerdir? A’dan Z’ye pilatesin yararları

Pilates’i denemek hiç istediniz mi, ancak ne işe yaradığı ve sizin için uygun olup olmadığından tam olarak emin değil miydiniz? Pilates ile ilgili olabilecek en sık sorulan bazı soruların cevaplarını bulmak için okumaya devam edin. Yerleşik spor uzmanlarımız Pilates Nedir, kökenleri ve bu alıştırmanın sağladığı sağlık yararlarını anlamanıza yardımcı olacak.

Peki pilates nedir?

Pilates, vücudu güçlendirmeye ve çekirdek kuvveti vurgulamaya yoğunlaşan bir egzersiz şeklidir. Bu, genel zindeliği ve genel refahı geliştirmeye yardımcı olur.

Pilates, Yoga’ya benzer şekilde duruş, denge ve esnekliğe odaklanır. Pilates’te yaralanma ihtimali diğer daha zorlu egzersiz biçimlerinden çok daha düşüktür.

Pilates, zihin-beden bağlantısına da odaklanır. Çeşitli egzersizleri yaparken zihninizin nefes alıp verme şeklinizin ve vücudunuzun hareket şeklinin sürekli farkında olması gerekir.

Bu egzersiz şekli, marangoz ve jimnastikçi olan Almanya doğumlu Joseph Pilates tarafından geliştirilmiştir. Pilates’i İngiltere’de yaşarken yaralı dansçılar ve askerler için bir egzersiz programı olarak icat etti. Joseph Pilates, fiziksel ve zihinsel sağlığın yakından bağlantılı olduğuna inanıyordu. 1920’lerde ABD’ye göç etti ve New York’ta bir Pilates stüdyosu açtı. Başlangıçta bu egzersiz şekline Kontroloji denirdi.

Pilates eğitimi her yaşyan insan için uygun

Pilates hafif bir antreman programı veya zorlu bir antrenman sağlamak için modifiye edilebildiğinden, çoğu insan bu egzersiz formunda problem yaşamaz. Hem yeni başlayanlar hem de düzenli olarak egzersiz yapan insanlar için uygundur.

Eğer başlangıç ​​seviyesindeyseniz temel alıştırmalar ile başlayabilir ve daha sonra bunlara hakim olduktan sonra, daha gelişmiş hareketler üzerinde çalışabilirsiniz. Pilates egzersiz sınıflarına gitmek ya da özel bir eğitmen edinmek için Pilates’te yeni işe başladığınızda iyi bir fikirdir. Bu şekilde, eğitmen herhangi bir yaralanmayı önlemek için egzersizleri doğru yaptığınızdan emin olabilir.

Bir süredir egzersiz yapmadıysanız, daha yaşlı veya hamile iseniz veya sağlık problemleriniz varsa sağlık uzmanınıza danışmanız önerilir.

Aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz Pilates tavsiye edilmeyebilir:

  1. Düzensiz kan basıncı.
  2. Fıtıklaşmış bir disk.
  3. Ağır osteoporoz.
  4. Kan pıhtılaşması riski.

Pilates nedir diye düşünürsek, insanların bu alıştırma hakkında sormasının en büyük nedeni, sağlığa yararlarının ne olduğunu merak ediyor olmalarıdır. Pilatesin çekirdek gücü, duruş ve esnekliğe odaklanmasından dolayı sağlığa faydaları vardır.

İyi duruş – Pilates size iyi duruş kazanmayı ve korumayı öğretir. Egzersizler vücudunuzun daima aynı hizada olmasını gerektirir. Bu, özellikle bel ağrısı çekiyorsanız faydalıdır.

Kas gücü – Egzersizler, günlük olarak kullanamayabileceğiniz kasların kullanımını içerir. İlk ağrıdan sonra, kaslarınızın daha güçlü olacağını göreceksiniz. Bu özellikle yaşlı insanlar için iyidir ve normal olarak günlük yaşamlarında sakinleşenler kas gücü genellikle yaş ve hareketsizlik nedeniyle kaybedilir.

Düz karın kasları – Pilates, karın kaslarınızı içeren çekirdeğinizi güçlendirmeye odaklandığından, Pilatesin yararlarından birinin düz bir mideyle sonuçlanacağını göreceksiniz.

Esneklik – Yaşlandıkça, gençken sahip olduğumuz esnekliği yitiririz. Pilates, tabii ki, nazikçe, esnekliğini geri getirecek. Bir süre sonra, vücudunuzun ne kadar esnek hale geldiğine şaşıracaksınız. Bu özellikle düşmelerden kaynaklanan yaralanmaları önlemek için önemlidir.

Dengenizi geliştirir – Pilateste öğretilen zihin-beden bağlantısı sayesinde vücudunuzun nasıl hareket ettiği ve performans gösterdiğinin çok daha fazla farkına varacaksınız. Bu yüzden Pilates, fiziksel duruşunuzu sadece doğru duruşla iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda zihin-vücut dengenizi de iyileştirir.

Stresi azaltır – Egzersizleri yaparken, tamamen iç içe olacaksınız ve sizi günden güne ağırlayan tüm bu sorumlulukları düşünemezsiniz. Nefes alıp vermeye ve vücudunuzla yaptığınız hareketlere daha fazla odaklanacaksınız. Bu stresi azaltmak için mükemmel bir yoldur.

Size genel bir iyilik duygusu verir – Pilates zihniniz ve bedeniniz arasında denge sağlamaya odaklandığı için size genel bir iyilik hissi verir.

Pilates Kilo Vermeye Yardımcı Olabilir mi?

Pilates, kasları güçlendiren bir egzersiz şekli olduğundan, vücudunuzun belirli bölgelerini, özellikle karnınızı, bacaklarınızı ve kalçalarınızı sıklaştırmaya ve şekillendirmeye yardımcı olabilir. Pilatesin verileceği sınıflar, çekirdek kuvveti, esneklik ve denge sağlamak için yumuşak bir egzersiz programı ya da daha sıkı bir egzersiz programı için tam bir egzersiz sunmak üzere tasarlanabilir.

Pilates’in aerobik bir egzersiz olarak sınıflandırılmadığını unutmayın; bu nedenle etkili kilo kaybı için Pilates egzersizlerinizi sağlıklı bir diyet ve yürüyüş, yüzme veya bisiklete binme gibi düzenli aerobik bir aktivite ile birleştirmelisiniz.

Pilates vücudun hangi bölgelerini hedef alıyor?

Pilates, esas olarak karın ve omuriliğinizi içeren göbeğinizde çalışır. Pilates bel ağrısı muzdarip insanlar için son derece yararlı olmasının nedeni budur.

Vücudunuzun Pilates ile güçlendirilen ve toniklenen diğer bölgeleri bacaklarınızı, özellikle de üst kalçalarınızı ve kalçalarınızı içerir.

Pilates, eklemlerinizi esnek tutmaya yardımcı olduğundan, artrit muzdarip insanlar için de faydalı olmuştur. Pilates uyluk kaslarını güçlendirdiğinden, artrit ve diz yaralanmalarını önlemede özellikle faydalı olabilir.

Pilates yaparken özel Bir Ekipmana ihtiyacınız var mı?

Yeni başladığınızda, yerdeki bir mat ihtiyacınız olan tek şey. Temel acemi egzersizlerinin çoğu bu şekilde yapılabilir. Daha ileri düzeyde olduğunuzda, özel Pilates dersleri sunan bir spor salonu veya stüdyo aramak isteyebilirsiniz, elbette her spor salonumuzda Pilates dersleri sunuyoruz.

Bazı stüdyolarda Reformer, Cadillac veya özel varil ve sandalyeler gibi özel Pilates ekipmanları bulacaksınız.

Bu ekipmanı daha ayrıntılı olarak tartışacağız, ancak sizinle başlamak için çok fazla özel donanıma ihtiyacınız yok.

Pilates Ekipmanları

Reformer Piates Nedir?

Reformer temel olarak, bir yay seti ile bir ucuna tutturulmuş bir kayar taşıyıcıya sahip yatak benzeri bir çerçevedir. Bu yaylar, farklı direnç seviyeleri sağlayacak şekilde ayarlanabilir. Ayrıca, taşıyıcıyı iterken veya çekerken kaymanızı önleyen omuz blokları da vardır.

Reformer baharının ucuna bir ayak çubuğu takılmıştır. Bu ayak çubuğu, taşıyıcıyı hareket ettirirken elleriniz veya ayaklarınız tarafından kullanılabilir. Saplı uzun kayışlar çerçevenin diğer ucuna takılır. Bunlar kollarınız veya bacaklarınızla çekilebilir ve ayrıca taşıyıcıyı hareket ettirir.

Yeniden biçimlendiriciyi kullanmak için, yatar, oturabilir veya üzerinde durabilir ve yaylar gereken miktarda direnç sağlarken vagonu sabit tutan, çeken veya tutan egzersizleri yapabilirsiniz. Reformcunun faydalarından biri, kasların yay kuvvetine karşı direnç göstererek uzamasıdır. Buna eksantrik kas kasılması denir ve fazladan kütle olmadan güçlü, uzun kaslara ulaşmak için mükemmeldir.

Reformer özellikle, eğer bir miktar sakatlanma varsa ya da sadece hafif bir direnç kullanarak kaslarınız hafifçe gerilip güçlenebildiğinden yaralanmadan iyileşiyorsa kullanışlıdır.

Cadillac Pilates Nedir?

Cadillac ilginç bir ekipman parçası ve ilk bakışta, bir egzersiz ekipmanından çok bir ortaçağ işkence aleti gibi görünüyor.

Üzerinde paspas bulunan bir yatak ve üstten geçen ve yatağın her iki ucuna bağlı üç taraflı bir çerçeve bulunur. Çerçeveye bağlı olarak bacak yayları, kol yayları, asılacak halkalar, bir itme çubuğu ve hatta bir trapez gibi çeşitli aparatlar bulunur.

Büyük ebadı nedeniyle Cadillac genellikle grup sınıflarında kullanılmaz, bu yüzden bu ekipmanı denemek istiyorsanız, bölgenizdeki bazı özel pilates stüdyolarına gitmelisiniz. Eğer Ankara Batıkent’teki Madame Pilates stüdyosuna gelirseniz reformerın yanı sıra cadillac ile de pilates dersi alabilirsiniz.

Cadillac her türlü germe egzersizini yapabilir ve uzun süre sırtüstü uzanmanız zor olursa, oldukça kullanışlıdır. Cadillac kullanırken kendinizi neredeyse bir jimnastikçi gibi hissedeceksiniz.

Pilates’te Başka Hangi Aletler Kullanılabilir?

Pilates ekipmanının diğer türleri arasında stabilite sandalyesi, merdiven namlusu, omurga düzelticisi ve ark namlusu bulunur. Bunların hepsi çeşitli egzersizleri yapmak için yardımcı ve destek olarak kullanılır. Bunların hepsi, çeşitli kasları izole etmek, güçlendirmek ve germek için kullanışlıdır. Bunların çoğunu özel Pilates stüdyosu olan Batıkent’teki Madame Pilates salonunda bulacaksınız.

Yoga Sınıfları ve Pilates Sınıfları Arasındaki Fark Nedir?

Yoga ve Pilates arasında her ikisi de zihin-beden bağlantısına odaklandıkları gibi benzerlikler olsa da, yoga daha çok ruhsal refah üzerine odaklanma eğilimindedir. Yoga daha rahatlatıcı bir egzersiz şeklidir, Pilates ise sıklaşma ve güçlendirmeye odaklanan fiziksel bir programdır.

Fizik Tedavi Pilates Yapılır mı?

Birçok rehabilitasyon kliniği ve sağlık merkezi şimdi Pilates’i bir fizik tedavi şekli olarak sunmaktadır. Araştırma, Pilates’in aşağıdaki gibi yaralanma ve hastalıklar için etkili bir tedavi olabileceğini buldu:

  • Kronik boyun ve sırt ağrısı.
  • Kalça veya diz protezi.
  • Çoklu skleroz.
  • Fibromiyalji.
  • Skolyoz.

Ayrıca, bazı sakatlıkları olan ve tekrar forma girmesi gereken sporcular, dansçılar ve diğer spor profesyonelleri için mükemmeldir. Pilates düşük etkili bir egzersiz olduğundan, eğitimli ve nitelikli bir eğitmeniniz olduğu sürece vücudunuzun belirli bölgelerinde çalışmak için uyarlanabilir.