Ankara pilates merkezleri geçici olarak kapatıldı

Ankara pilates merkezleri geçici olarak kapatıldı

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de corona virüsüne karşı tedbirler alınıyor. Hastalığın yayılmasını ve etkilerinin en aza indirilmesinin amaçlandığı bu tedbirler pilates merkezlerini de etkiledi.
İçişleri Bakanlığı’nın aldığı bir genelge ile 16 Mart 2020 gece 24:00’dan itibaren tüm Türkiye’deki cafe, restoran ve spor merkezleri gibi tüm yerlerin faaliyetleri geçici süreyle durduruldu. Bu kapsamda İstanbul dahil diğer illerde olduğu gibi Ankara pilates merkezleri de geçici süteyle kapatıldı.

Pilates derslerine ara

Ankara’nın en iyi pilates merkezlerinden biri olan Batıkent Madame Pilates merkezi de bu gelişme üzerine alınan karara uyarak aletli pilates merkezinin kapatıldığını duyurdu ve pilates derslerini askıya aldı. Ankara pilates merkezi olarak son dönemde çok fazla seçenek sunsa da alınan bu kararla birlikte özellikle bayanlar bir süre pilatesten uzak yaşayacak.

Madame Pilates merkezi konula ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Değerli Madame Pilates Üyelerimiz;
İçişleri Bakanlığı’nın yayınladı bir genelge ile 16 Mart 2020 saat 24:00’dan itibaren tüm Türkiye’deki cafe, restoran ve spor merkezleri gibi tüm yerlerin faaliyetleri geçici süreyle durduruldu.
Ruhsatlı bir yer olarak bu karara bu geceden itibaren uyacağız.
Kaydı devam eden tüm üyelerimizin kayıtlarını donduracağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Kalan derslerinizi ise yasak kalktıktan sonra kullanıma açacağız. Süreçle ilgili sizleri bilgilendireceğiz.
İnşallah bu kötü günleri en kısa sürede hep birlikte atlatacağız.”

İçişleri Bakanlığının genelgesi

İçişleri Bakanlığımız 81 İl Valiliğine Coronavirüs konulu ek bir genelge daha  gönderdi. Genelge ile 81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine bugün saat 24:00 itibariyle durdurulacak.