Pilates bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Pilates bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Corona virisünün tüm dünyada hızla yayılması ve ölümlü vakaların artmasıyla birlikte herkes tedirginlik yaşıyor. Bilim adamları virüsle nasıl başa çıkılmasıyla ilgili aşı ve ilaç bulma çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan herkes corona virüsünden kendini nasıl koruması gerektiğini de araştırıyor. Sonuçta her şey aynı noktaya çıkıyor aslında. Sağlıklı beslenme ve güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak. Zaten corona virüsünün de bağışıklık sistemin zayıf olan yaşlı insanlarda daha fazla ölümlere neden olması bu tabloyu güçlendiriyor.

Aslında güçlü bir bağışıklık sistemine sadece coronayla müdacede etmemiz için değil, diğer tüm hastalıklar ve sağlıklı bir yaşam için her zaman ihtiyacımız var. Fakat corona virüsünün hızla yayılması ve beklenmedik şekilde farklı kesimlerde ortaya çıkması herkesin bağışıklık sistemine odaklanmasına neden oldu.

Düzenli aletli pilates yapanlar güçlü bağışıklık sistemi sayesinde daha az hasta oluyor.

Pilates yapanlar daha az riskli

Sporun faydalarını hepimiz biliyoruz ama nedense genellikle pek oralı olmuyoruz. İşin kolayına kaçıp haftada 2-3 saati spora ayırmıyoruz. Hareketsiz bir yaşam seçiyoruz ama hayatımızın geri kalanını risk altında bırakıyoruz. Düzenli spor yapan insanların çok daha sağlıklı, mutlu, huzurlu oldukları ve bağışıklık sistemine sahip oldukları araştırmalarda sayısız kez ispatlandı.

Pilates de aynı şekilde çok faydalı bir egzersizdir. En az spor kadar faydalıdır. Pilatesle birlikte yürüme, bisiklete binme veya yüzme gidi aktiviteler yapılırsa çık daha etkili hale gelir. Pilatesin diğer sporlara göre çok daha fazla artısı bile vardır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde üstüne yoktur. Vücuttaki tüm kas ve eklemlerin harekete geçesini sağlar. Adete uyuyan kaslarımızı ve eklemlerimizi uyandırır. Uyanık kas ve eklemler çok daha savaşçı bir pozisyondadır. Vücudumuzu ve organlarımızı dışardan gelecek saldırılara karşı çok korur. Bağışıklık sistemimiz güçlüyse o kadar güçlü kalkanlara sahip oluruz. Fakat zayıfsa corona virisü gibi tüm saldırılara açık hale geliriz.

Pilatesin en önemli faydalarından biri yaşam kalitesini bir bütün olarak yükseltmesi.

Pilates yapan protein alıyor

Bağışıklık sistemnin güçlü olması için spor, egzersiz veya pilates yapmak şsrt dedik ama bunları yaparken de sağlıklı ve doğru beslenmemiz şart. Yani pilatesi doğru ve dengeli beslenmeyle desteklersek bağışıklık sistemimiz bir o kadar güçlü olur. Bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için vücuda en fazla gerekli olan besin ise protein. Sağlıklı besinlerden yeterli miktarda alacağımız proteinler bağışıklık sistemimizi ayakta tutan tek şeydir.

Pilates yaparken de güçlü kaslara sahip olmak için proteine ihtiyacımız var. Ankaranın en önemli pilates merkezlerinden biri olan Batıkent Madame Pilates salonumuzda tüm üyelerimize ilk günden beri söylediğimiz şey şudur:

“Pilates yaparken proteine ihtiyacımız var. Bu protein kaslarınızı güçlenmesi için bize gerekli. Aynı zamanda bağışıklık sisteminizin güçlenmesi için de olmazsa olmazdır. O yüzden günlük protein ihtiyacımızı mutlaka karşılamamız gerekiyor.”

Madame Pilates

Pilates varsa sorun yok

Sonuç olarak Madame Pilates salonuna gelip düzenli olarak aletli pilates yapanlarda güçlü bir omurga ve kas, eklem sistemi oluşuyor. Sıkılaşma ve şekillenmenin aynı sıra omurga güçleniyor. Duruş bozuklukları gidiyor. Kas ve eklem ağrıları ortadan kalkıyor. Uyku düzeni ve kalitesi artıyor. Düzenli uyku da bağışıklık sistemi için gerekli bir şey. Pilates uyku düzenini sağladığı için bağışıklık sistemimiz güçleniyor. Pilates kişileri doğru ve sağlıklı beslenme ve yaşamaya yönlendirdiği için bağışılık sistemini güçlendiriyor.