Haftada 2 saat pilates yapan  bayanlar selülitlere el sallıyor

Haftada 2 saat pilates yapan bayanlar selülitlere el sallıyor

Ankara Batıkent’te yaşayan bayanlar için kurtarıcı olan aletli pilatesin faydaları saymakla bitmiyor. Vücudu sıkılaştıran, forma sokan, zayıflatan, daha fit bir görünüme kavuşturan reformer pilatesin selulitleri de ortadan kaldırdığını biliyor muydunuz?

Bu yazımızda pilates selülite iyi gelir mi, pilates selülit hareketleri nelerdir, pilates selüliti giderir mi, pilates ile selülit geçer mi, reformer pilates selülite iyi gelir mi, aletli pilates selilüte etki eder mi ve pilates ile selülitlerinden kurtulan ünlüler kimlerdir gibi soruların cevaplarını ortaya koymaya çalışacağız.  

Biz bu pilates ve selülit ilişkisini konunun uzmanlarına sorduk, pilatesin kadınlardaki selülite etkilerini değerlendirdik…

Haftada 2 saat pilates yetiyor

Öncelikle pilates birçok şeye iyi geldiği gibi selülitlere de iyi geliyor. Uzmanlara göre özellikle bacak ve kalça bölgelerindeki selülitlerden bir türlü kurtulamayan bayanlar aslında pilates yaparak bu selülitlerden kurtuldukları gibi çok daha fit bir vücuda kavuşabiliyorlar. Uzmanlara göre haftada 2 saat düzenli aletli pilates yapan bayanların selülitleri büyük oranda gidiyor.

Uzmanlar pilates selülite iyi gelir mi sorusunun cevabını şöyle yanıtlıyor:

“Haftada 2 gün düzenli yapılan pilates sonucunda selülitler de büyük oranda azalma oluyor. Özellikle aletli pilates, bacak egzersizleri ve diğer egzersizlerle arka bacak ve kalça kaslarını çalıştığı için yağ oranında düşmeye neden oluyor. Bunun yanı sıra pilate ile kasların ve dokuların daha da sıklaşması ile vücut daha düz bir görünüme kavuşuyor ve selülitler ortadan kayboluyor.
Uzmanlar selülitleri gidermek için yapılan hareketleri spesifik olarak ise şöyle tanımlıyor: “Haftada iki gün aletli pilates egzersizleri yaparak özellikle footwork, lunges serisi ve squat, swimming egzersizleri düzenli yapıldığında selülitlerden yüzde 90 oranında kurtuluyoruz.”

Mesela Ankara Batıkent, Çakırlar veya Eryaman’da oturan birçok kadın aletli pilates salonuna giderek selülitlerinden kurtulabiliyor. Ancak bunun için düzenli ve istikrarlı bir şekilde pilates salonuna gitmek gerekiyor.

Bikini giymek hayal değil

Pilates yapmak isteyen bayanların talepleri farklılık gösterebiliyor. Kilo vermek isteyenler olduğu gibi, ağrılarından kurtulmak isteyenler ve sıkılaşmak için gelenler gibi selüliti olanlar da selülitten kurtulmak için gelebiliyor. Selilüt için pilatese gelen bayanlara özel hareketleri uygulanıyor. Bu hem genel vücuttaki sıkılaşmaya ve forma girmeyi sağladığı gibi hem de selülitlerin büyük oranda ortadan kaldırılmasına yol açıyor. Böylece de bayanlar istedikleri elbiseleri, etekleri ya da daha farklı giysileri veya yazın tatile gittiklerinde mayo veya bikini gibi şeyleri çok daha rahat giyebiliyorlar.

Batıkent pilates salonu için aletli pilates örnekleri. Bayanlar aletli pilates yaparak selülitlerden kurtuluyor.

Ünlüler de pilates ile selülitlerden kurtuluyor

Günümüzde ünlü insanların büyük çoğunluğu pilates uğraştıkları için hem çok fit bir görünüme kavuşuyorlar hem de selülitlerden de kurtuluyorlar. Çünkü Madonna gibi Rihanna gibi ya da daha farklı bir sürü Türk şarkıcı olan ünlüler sürekli sahnede oldukları için pilates yaparak sahne program problemlerini ortadan kaldırıyorlar. Pilatesle çok daha güzel görünümlü bir vücuda ve bacaklara sahip olabiliyorlar.

Burada pilatesin hem ağrıları güzel giderici hem zayıflatıp hem de şekillendirici özelliğini yanı sıra özellikle selülit gibi konularda çok etkili sonuçlar aldığını söylemek mümkün. Bir çok kadın selülitlerden kurtulmak için tıbbi operasyonlara, çok daha farklı kremlere, çok daha farklı yöntemlere başvururken, aslında pilates çok doğal yollardan ve sağlıklı bir şekilde çok daha ekonomik ve kalıcı bir şekilde kadınların etkili bir şekilde selülitlerinden kurtulmasına neden oluyor.