Air pilates nedir, nasıl yapılır?

Air pilates nedir, nasıl yapılır?

Air Pilates, klasik Pilates Metodunun temellerini hava sanatları ile birleştiriyor. Yurtdışında çok daha gazla yaygın olan air pilates Türkiye’de de yavaş yavaş hayılöaya başlıyor. Ama birçok kişi hala air pilatesin ne olduğunu ve normal aletli reformer ve mat pilatesten farkını bilmiyor. Bu yazımızda size air pilatesin ne olduğunu anlatmaya çalışacağız…

Air pilates zor mudur?

Havalı Pilates, havada veya vücudun bölümlerini hamakta askıya alarak Pilates egzersizlerini gerçekleştirmeyi içerir. Hamak, kalça hizasında dizlerin üstüne zemine yakın durur. Pilates hamakının yardımıyla yerde egzersizler yaparak başlar, daha sonra tam vücut süspansiyonu gerektiren egzersizlere yavaş yavaş ilerler.

Hava antremanı tavandan asılmış bir hamak / salıncak yardımı ile gerçekleştirilir – ancak genellikle yerden sadece birkaç santim yülsekliğinde bulunulur. Kişiler, vücudu uzatmak ve güçlendirmek için tasarlanmış çeşitli pozisyonlarda oturur, durur, tırmanır ve sallanırlar. İlk defa salınımın içine tırmanmak biraz korkutucu olabilse de zamanla alışılır.

Pilates’te Geleneksel mat ve Reformer egzersizlerinin çoğunun salıncakta yapılabilmesi şaşırtıcı sonuçlar veriyor. Dersler, öğrencilerin salıncakta rahat olmalarını ve bedenlerini uzayda yeni bir şekilde hareket ettirmelerini sağlamak için tasarlanmış basit ısınma hareketleriyle başlar. Oradan zemin işine, ayakta çalışmaya, uçma işine ve inversiyonlara geçilir. Daha önce hiç bir air dersi denememiş olsanız bile, birinci dersin sonunda, ilk inversiyonunuzu ve yerçekimine meydan okuyan şaşırtıcı spinal dekompresyon ve zihinsel açıklığı deneyimleyeceksiniz.

Hava kondisyonunu henüz denemediyseniz, iite size air pilates yapmak için 8 neden:

1. TÜM VÜCUDU HAREKETE GEÇİRİR

Anten hareketlerinin doğası gereği, tüm vücudunuz kilonuzu taşıma, germe ve destekleme işlemine dahil olmalıdır. Bu artmış kas kuvveti ve tanımının yanı sıra eklem kuvveti ve esnekliğe yol açar. Air Pilates dersi sırasında vücudunuzdaki her kasta çalışacaksınız.

2. ESNEKLİK SAĞLAR

Air Pilates yerçekimi etkileri nedeniyle daha az çabayla zaman ve mekan içinde daha özgürce hareket etmenize yardımcı olur. Havada asılı olduğunuz zaman, kemiklere ve kaslara uygulanan daha az gerginlik vardır, bu da daha kolay hareket etmenizi ve zor pozlarda kalmanızı sağlar, böylece esnekliğinizi artırır. Ek olarak, bazı egzersizlerde iplikler bir yoga kayışı veya direnç bandı gibi işlev görür ve konfor alanınızı genişleten uygun duruşları korumanıza yardımcı olur. Ders boyunca bükülecek, ulaşacak, esnetilecek, bükülecek, çevrilebilecek ve işlemdeki esnekliğinizi artıracaksınız.

3. GÜÇ VERİR

Tüm Pilates egzersizleri gibi, air Pilates hareketleri de özünde başlar. Hamağın yardımına rağmen, hem kendinizin hem de uyum sağlamanız ve sonra omuz ayağı, hamle ve dağ pozu gibi pozisyonlarda durmanız için güç gerekir. Ve herkes bir air dersine katılabilir, zevk alabilir ve bundan faydalanabilirken, zaman içinde sürekli çalışmaya devam etmek üst gövdeye ve temel güç ve tanımlamaya yol açacaktır.

4. DENGEYİ ARTTIRIR

Her ikisi de salınımın içinde ve dışında. Air pilates yaparken yerçekimine karşı hareket etmek heyecan verici olabilir, ancak kesinlikle konsantrasyon ve denge gerektirir. Air Pilatesinin düzenli uygulaması günlük yaşamda dengenizi iyileştirmeye ve gelecekteki yaralanmaları önlemeye yardımcı olacaktır.

5. STRESİ AZALTIR

Tüm egzersizler ruh halinizi artırmaya yardımcı olan endorfin salma yeteneğine sahiptir ve Air Pilates farklı değildir. Ek olarak, uzayda uçmak için yerçekimi ile savaşırken adrenalin dalgalanmasını tetikleyebilir. Aynı zamanda zihninize odaklanmanıza, stresi azaltmanıza ve rahatlamanıza yardımcı olur.

6. VÜCUDU UZATIR

Bütün gün, her gün yerçekimi vücudumuzu sıkıştırıyor. air Pilates, serbestçe baş aşağı asmak için bir fırsat sunuyor – sık sık “gerçek hayatta” yapamadığımız bir şey. Bu, omuriliğiniz ve kalça eklemlerinizden baskı alarak vücudunuzun uzamasını ve daha iyi hissetmesini sağlar. Bu, geleneksel yoga hareketlerinde kısıtlı olan sırt ve boyun yaralanması olan kişiler için özellikle değerli olabilir. (Sadece bir air pilates sınıfı denemeden önce doktorunuza danışın – özellikle kalp hastalığınız, glokomunuz veya spinal problemleriniz varsa dikkat edin)

7. ZORU BAŞARMA HİSSİ VERİR

Hava hareketleri karmaşık görünebilir, ancak temel şeylerle başlayıp giderek daha zor olan bir dizi pozla ilerleyerek, başarabildiğiniz şeye hayran kalacaksınız. Aslında, zeminde zor olan birçok hareket – baş dayanağı, amortisör, sırt bükülmesi – salıncak desteğiyle çok daha kolaydır.

8. EĞLENCELİDİR

Salıncakta çalışmanın sadece eğlenceli olduğu konusunda hiçbir soru yok! Süpermen gibi uçmak, bir yarasa gibi baş aşağı asmak ve el çevirileri yapmak sizi oyun alanında kaygısız günlere götürür ve neredeyse çalıştığınızı unutabilirsiniz… air pilated yaparak mutlu olursunuz..

Peki Madame Pilates’te air pilates var mı?

Ankara batıkentte yer alan Madame Pilates stüdyosu şu an için mat pilates ve aletli redormer pilatesin yanı sıra cadillac pilates, hamile ve çocuk pilatesi dersleri veriyor. Madame pilates Air pilates farklı bir uzmanlık alanı olduğu için şu anda air pilates dersi veremiyor.

Fakat air pilatesin göreceği ilgi ve gelişimiyle birlikte Batıkentte alet pilates stüdyosu madame pilates, air pilates derslerini vermeye başlayabilir. Ancak bunun için öncelikle insanların air pilatesi bilmesi ve yapmak istemesi gerekiyor..