Ankara’da Batıkent pilates kurslarına giderek forma nasıl girilir?

Ankara’da Batıkent pilates kurslarına giderek forma nasıl girilir?

Yaz geldi çattı. Mayolar dolaplardan çıktı. Kadınlar ve genç kızlar sahilde ya da havuz başında fit görünmenin derdine düştü. Ama aynanın karşısına geçip baktıklarında hiç de hoş olmayan manzaraları görünce suratları düşmeye başladı. Peki kadınlar bu yağlardan, sarkık etlerden ve fazla kilolardan nasıl kurtulacak?
Bunun birinci yolu sağlıklı beslenmek ve düzenli olarak spor yapmak. Bunları yapan bir kişi mutlaka belli bir süre sonunda fit kalacaktır.
Ama herkes sağlıklı beslenme ve düzenli spor yapma konusunda gerekli koşul, istek ya da iradeye sahip olamayabiliyor.
Şimdi farzelelim. Siz Ankara’da yaşıyorsunuz. Yenimahalle Batıkent’te oturuyorsunuz. Çalışıyorsunuz ve sabah işe gidip akşam çıkıyorsunuz. Haftasonları da ailenizle zaman geçiriyorsunuz. Spor yapmaya da zaman bulamıyorsunuz. Belki de ankara Batıkent’te bir spor salonuna üye oldunuz ama gidemiyorsunuz.
Ama her aynanın karşısına geçtiğinizde ya da bir şey giydiğinizde fazlalıklarınız sizi rahatsız ediyor.

Pilates iyi bir başlangıç olur

Peki ne yapacaksınız? İşte burada pilates sizin aradığınız ilaç olabilir. Pilatesin faydalarını duymuş olabilirsiniz. Ya da ünlülerin pilates yaparak nasıl incelediklerini izlemiş olabilirsiniz. Ya da bir tanıdığınız pilatese gitmiş ve mennun kalmış olabilir. Bunlar aklınızda dolaşırken birden Batıkent’te Madame Pilates tabelasını gördünüz. Ve merak ettiniz. Aceba nasıl? Gitsem ne olur? Kimler gidiyordur? Gibi sorular aklınıza takılır. Ve bunların cevabını almak için gittininiz zaman aslında kendiniz için çok iyi bir şey yapmış olursunuz.
Batıkent’te pilates kursları açılmaya ve pilates yapmak isteyenlere hizmet vermeye başladı. Ankara Batıkent pilates kurslarından karşılaştırma yaparak kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.
Ama Batıkent’in merkezindeki Madame Pilates kursunu seçerseniz kendinizi iyi hissetmeniz için çok faha fazla neden bulabilirsiniz.

Bir pilates salonu nasıl olmalı?

Öncelikle Madame Pilates aletli pilates kursuna gelirseniz hem mat hem de aletli pilatesi yapabilirsiniz. Klasik pilates stüdyolarından farklı olarak Madame Pilates konsept ve dekorasyonuyla farklılık gösteriyor. Oraya gelen herkes kendini bir madame gibi hissediyor.


Merkezi bir noktada kolay ulaşılabilen Madame Pilates aletli reformer salonu Batıkent’in en işlek ve bilindik caddelerinden biri olan Rajiv Gandhi caddesinde yer alıyor. Böylece arabası olanlar da olmayanlar da Batıkent’teki bu pilates kursuna rahatlıkla gidebiliyor. Temiz, hijyenik ve ergonomik olarak tasarlanan Madame Pilates kursunda bu kritere çok dikkat ediliyor.
Nitelikli pilates eğitmenleriyle her yaştan bayana hizmet veren Madame Pilates kursu Batıkent’teki pilates kurslarının arasında iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Her derde deva pilates

Madame Pilates’in en önemli özelliklerinden biri ise hedef odaklı çalışması. Pilates eğitmenleri üyelerin taleplerine göre bir terzi gibi özel program hazırlıyor. Hangi üyenin hangi sıkıntısı varsa ona göre pilates dersleri veriliyor. Siz sıkılaşmak istiyorsanız ders programı ona göre çıkarılıyor. Ya da göbeğinizden şikayetçiyseniz o bölgeye yoğunlaşılıyor. Düğün öncesi pilates yapanlar da gelinliklere daha rahat giriyor. Tabi tatil öncesinde mayolar artık üzerinizde daha rahat duruyor.
Böylece pilates yapanlar ve yapmayanlar hemen ayırt ediliyor. Yaklaşık 10 ders sonra pilatesin etkisini hissedeceğinizi unutmayınız. Tabi pilatesi düzenli yapanlar ise hangi yaştalarsa hem biraz genç görünüp hem de o yaşa demir atacaklarını da unutmamalı.