Aletli pilates ile bir ayda kaç beden küçülürsünüz?

Aletli pilates ile bir ayda kaç beden küçülürsünüz?

Günümüzde spor yapan, yediklerine ve içtiklerine dikkat eden, sağlıklı yaşamaya çalışan bayanların sayısı her geçen gün artıyor. Bayanlar özellikle daha hareketli bir yaşam seçerek sağlıklı ve zinde kalmaya çalışıyor. Spor salonlarına giderek form tutmaya çalışan kadınlardan yoga yaparak kendini esnetmeye çalışan bayanlara kadar birçok aktivite artık hayatımıza girdi.

Çok farklı spor ve etkinliklerle kendini forma tutmaya çalışan bayanların önemli bir bölümü de pilatesi seçmeye başladı. Özellikle aletli pilates artık çok revaçta… Peki aletli pilatesin bu kadar tercih edilmesine neden olan şeyler neler aceba? Bu sorunun cevabı çok net aslında… Etkili sonuç. Siz aletli pilates yaparak çok kısa süre içinde çok etkili sonuçlar alabilirsiniz. Peki bu kısa süre nedir dersek, 1 ay cevabını verebiliriz. Bu bir ayın açılımı ise şöyle:

Pilates kaç beden inceltir

Siz haftada 2 saatten ayda 8 saatlik bir derse katılırsanız, işin uzmanı bir eğitmenin olması şartıyla 1 ay içinde gözle görülür bir sıkılaşma, hatların belirginleşmesi ve kilo azalmasını yaşarsınız. Göğüs, basen ve bel ölçüleriniz santimlerle ölçülecek derecede küçülecektir. Tabi burada bir diğer kritik nokta ise haftada 2 gün boyunca yaptığınız aletli pilatesin dışında bir gün yürüyüş, bisiklete binme veya yüzme gibi bir aktivitede bulunmak. Bir de tabi ki yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmek. Bunlara dikkat etmezseniz reformer pilates ile sonuç almanız uzayabilir ama dikkat ederseniz de mutlaka ve mutlaka kısa süre içinde çok iyi sonuçlar alırsınız.

Kısa sürede etkili sonuç

Batıkent aletli pilates salonlarından biri olan Madame Pilates’e gelen bayanların ortalama sonuç alma zamanı 1 ay olarak ölçüldü. Batıkent pilates deyince akla ilk gelen aletli pilates salonlarından biri Madame Pilates’in sonuçlarına göre, bayanlar 1 ila 2 ay arasında çok iyi sonuçlar alıyor. Batıkent aletli pilates için kaydını yaptıran bayanların before ve after için ilk kayıt sırasında ölçümleri yapılıyor ve fotoğrafları çekiliyor. 1 ay sonra yine ölçümler yapılıyor ve fotoğraflar çekiliyor. bu sayede aletli pilates yapanların vücudundaki değişimleri kayıt altına alınıyor. Before after olarak anılan ve bayanların çok sevdiği bu yöntem sayesinde aletli pilatesin etkili sonuçları ortaya çıkıyor. Bayanların öncelikle bel ve karın bölgesinde incelme ve sıkılaşma meydana geliyor. Kalça ve basen bölgelerinde de önemli daralmalar yaşanırken, bacak kalınlıkları da düşüyor.

Batıkent’te before after yapıyoruz

Ankara aletli pilates salonlarından biri olan Batıkent Madame Pilates’in eğitmenlerinden Dilek Doğan Karaman, aletli pilates ile inanılması güç sonuçlar aldıklarını söyledi. Pilatese gelen bayanların biraz beslenme ve 1-2 gün pilatesi destekleyerek aldıkları sonuçların etkisini arttırdıklarını ifade eden Dilek Hoca, şöyle konuştu:

“Batıkent’te aletli pilates yapmak için bize gelenlerin bayanların çok farklı istekleri olmasına rağmen birçoğu zayıflamak ve sıkılaşmak istiyor. Bizde hazırladığımız özel programlar sayesinde 1 ay sonra sonuçlarını gördüğümüz özel egzersizleri uyguluyoruz. Bayanların karın, kalça ya da bacak bölgelerine odaklanabiliyoruz. Ya da bazı bayanlarda önce güçlendirme egzersizlerinden sonra odaklanacağımız bölgelere geçiyoruz. Çok fazla bir disipline gerek kalmadan hem pilates yaparak hem de biraz sağlıklı beslenerek çok iyi sonuçlar alıyoruz. Bu sonuçları da Madame Pilates instagram hesabımızdan paylaşıyoruz. Pilstese ilk başlayanlara alışveriş yapmayın çünkü beden ölçüleriniz değişecek diyoruz.”