Aletli pilates yapan kolay hamile kalıyor

Aletli pilates yapan kolay hamile kalıyor

Aletli pilatesin faydalarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Vücudu sıkılaştıran, istenilen şekle sokan, zayıflatan, formda tutan, boyu uzatan, ağrıları gideren, yaşam kalitesini artıran, regl dönemindeki düşüren, uyku kalitesini artırıp bağışıklık sistemini güçlendiren ve daha birçok olumlu yönü olan pilatesin bir faydası da hamile kalmayı kolaylaştırması.

Günümüzde milyonlarca çift hamile kalma konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Stres seviyesinin çok üst noktalara çıkmasıyla insanlarda ve özellikle kadınlarda birçok hastalık ortaya çıkarken, hamile kalma olasılığı da düşüyor.

Uzman hekimlere göre gebe kalmayı kolaylaştırıcı en önemli unssurlardan biri de stresten uzak yaşamak. Yaşanan yüksek dereceli streste salgılanan vücut enzimlerinin, kadınlarda her ay gebelik oranlarını yüzde 12 oranında azalttığı tespit edildi. Stres, kadınlarda yumurtlamayı önemli derecede erteleyerek ve uzun adet periyotlarına neden oluyor.

Egzersizle serotonin etkisi

Peki, stresten kurtulmak mümkün mü? Sağlıklı beslendiğinizde, sigara ve alkolü bıraktığınızda stresten uzaklaştığınızda gebelik şansınız yükseliyor. Ancak günümüz şartlarında maalesef stresten kendimizi hem koruyamıyoruz hem de kurtaramıyoruz. Fakat pilatesin en önemli etkilerinden biri olan rahatlatıcı olma özelliği aletli pilates yapan kadınların stresten önemli oranda kurtulmasını sağlıyor.

Aletli pilates derslerine katılan bayanlar egzersiz hareketlerini yaparken düzenli ve sağlıklı bir şekilde nefes alıp vermeleri nedeniyle vücutlarında ciddi bir oranda rahatlama sağlanıyor. Pİlates sayesinde harekete geçen kaslar ve eklemler de vücudun rahatlanasına neden oluyor. Yapılan birçok araştırma egzersizin ve sporun serotonin salgılanmasını artırdığını gösterirken, bu tablo vücudun stresten de büyük oranda kurtulmasına neden oluyor.

Aletli pilatesle gebelik artıyor

Pilatesin hamile kalmayı nasıl kolaylaştırdığı da pilates yapan bayanlarda etkisini göstermeye başladı. Ankara’nın en iyi aletli reformer pilates salonlarından biri olan Batıkent’teki Madame Pilates’te pilates yapmaya başlayan bayanlarda hamile kalma oranı oldukça yükseldi. Batıkent pilates salonuna gelenler ve hamile kalma olasılığı düşük olmasına rağmen hamile kalanların sayısı arttı. Son  aylarda Madame Pilates salonuna gelen yaklaşık 60 yeni üyeden 6 tanesi hamile kaldı. Gebeliğin ilk aylarında pilates yapamayacakları için bu kişilere pilates yaptırılmadı.

İlk derslerde etkisini gösteriyor

İşin ilginç yanı ise bu kişilerin aletli pilatese başladıkları ilk 3 ders içinde gebe kalmaları. Pilates yapmaya başlayan kadınlar rahatladıklarını ve kendilerini iyi hissettiklerini belirtirken, 2 veya 3. derste hamile kaldıklarını anladı.

Bu bayanklardan bir tanesi ise şu anda 40 yaşında ve 15 yıl önce tüp bebek yöntemiyle bir çocuk sahibi olmuş biri. Daha önce normal yollardan hamile kalamamış. Batıkent pilates salonunda geldikten sonra çok düşük bir ihtimal olmakla birlikte bu bayan hamile kalıyor. Bu tablodan, aletli pilatesin özellikle rahatlatıcı etkisi sayesinde hamile kalmayı artırdığı ortaya çıkıyor.