Aletli pilatesi ilk kez deneyenler ne yapmalı?

Aletli pilatesi ilk kez deneyenler ne yapmalı?

Çok durağan bir yaşam tarzı sürüyorsunuz ve gün geçtikçe de vücudunuzda ağrılar ya da çeşitli eklem rahatsızlıkları oluşmaya başladı. Sağlık sorunlarınız sizi daha konforsuz bir yaşama doğru sürüklüyor ve siz genellikle hiçbirşey yapmadan sürecin böyle ilerlemesini bekliyor olabilirsiniz.

Bir taraftan da çevrenizde pilates veya aletli pilates, pilatesin faydaları, pilatesle zayıflama, pilatesle sıkılaşanlar, pilatesin etkilerini hissesen insanları duymaya veya görmeye başladınız. Önceleri pilatesin bu kadar fazla artısının olacağına pek imkan vermediniz ama zamanla o kadar çok kişiden pilatesin olumlu etkilerini duymaya başladınız ki artık pilatese siz de kayıtsız kalamazdınız.

Aklınızdan acaba ben de aletli pilatese başlasam mı, pilatese başlasam nasıl olur ki, pilatesi yapabilir miyim, pilates yaparken zorlanır mıyım, ya ben pilates yapamazsam, zaten çok güçsüzüm, nasıl olacak bu iş, mat pilates yapmadan aletli pilates yapabilir miyim,  aynı etkiler bende de olur gibi sayısız cevapsız soru aklınızdan geçiyor olabilir.

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki bu soruları sormakta hiç de yalnız değilsiniz. Sizin gibi sayısız bayan aklında bu sorularla pilatese başlamayı düşünüyor. Ve hemen şunu söyleyelim bu bayanların hepsi de aslında pilatesin sanıldığı gibi zor olmadığını görüyor.

Kimler aletli pilates yapabilir?

  • Aletli pilatesi aslında 7’den 7’e kadar herkes yapabilir.
  • Aletli pilates yapmak için sporcu olmanıza gerek yok.
  • Pilates yapmak için daha önce bir spor yapmış olmanıza da gere yok.
  • Çok güçsüz bayanlar da aletli reformer pilates yapabilir.
  • Hamileler de pilatese başlayabilir.
  • Çocuklar ve yaşlılar da pilatesi yapabilir.
  • Çalışanlar ya da ev kadınları pilatese yapabilir.
  • Boyun ve bel fıtığı olanlar pilatese başlayabilir.
  • POstüründe çeşitli bozukluğu olanlar veya ağrıları çekenler de pilates salonuna gidebilir.
  • Belli bir orana kadar vücut kilo endeksi çok yüksek olmayan bayanlar da pilates yapabilir.
  • Tabi ki erkekler de aynı şekilde pilates salonuna giderek pilates yapabilir.

Peki neye önem vermek gerekir?

Pİlatesi hemen herkes yapabilir dedik ama pilatesin hangi koşullarda ve nasıl yapıldığı çok önemli. Pilates bir egzersizlerden oluşan hareketlerin bütünüdür. Pilatesle vücudunuzdaki aksların yanı sıra eklem ve bağlarda harekete geçirilir. Siz aletli pilates yaptığınız zaman hayatınızın önceki dönemlerinde ya hiç çalıştırmadığınız ya da çok az çalıştırdığınız eklem, kas ya da bağlar harekete geçer. Bu nedenle de çok etkili sonuçlar alınmaya başlanır. Ancak bu hareketleri siz bilinçsiz bir şelikde evde yapmaya kalkarsanız ya istemediğiniz bir şekilde vücudunuza hoş olmayan bir şekil verebilirsiniz ya da sakatlıklar yaşayabilirsiniz.

Spor salonlarına dikkat

Aynı şekilde büyük spor salonlarında da toplu olarak verilen pilates eğitimlerine de dikkat etmeniz gerekiyor. Bu tür yerlerde grupların çok kalabalık olmasından dolayı kişilerin yaptığı hareketler pilates eğitmenlerinin gözünden kaçabildiği için istenmeyen sonuçlar olabiliyor. Ya da bu tür salonlarda deneyimsiz ya da sertifikasız eğitmen çalıştırıldığı için olumsuz bazı sonuçlarla karşılaşabiliyoruz.

Kesin sonuç için pİlates salonu

Pİlatesi en iyi şekilde yapabileceğiniz ve net sonuçlar alabileceğiniz yerler kuşkusuz sadece pilates veya aletli pilates eğitimlerinin verildiği pilates salonlarıdır. Bu tür butik konseptli pilates salonlarında sadece pilatese odaklanıldığı için sonuç almak çok daha kolaydır. Başka yerlerde çok daha uzun zamanda alacağınız ya da hiç alamadığınız sonuçları uzman pilates salonlarında alabilirsiniz. Ankara pilates salonu konusunda çok fazla seçenek sunuyor. Tabi burada salonların işyerine ya da evlere yakınlığı öne çıkıyor. Ancak son zamanda bayanlar iyi bir pilates salonu bulmak için hem çok araştırma yapıyor hem de mesafelere bakmadan iyi eğitimlerin verildiği salonlara gidiyor.

Pİlates salonlarına gidildiğinde ise yapılacak ilk şey hocaların deneyim ve sertifikalarına bakmak. Unutmayın ki size ancak iyi eğitimli ve deneyimli bir hoca doğru bir pilates eğitimi verecektir. Eğer buna dikkat etmezseniz merdiven altı çalıştırılan, ruhsatı veya sertifikası olmayan, deneyimsiz kişilerle pilates yaparak ya zamanınızı ve paranızı boşuna harcarsınız ya da kendinizi sakatlayabilirsiniz.

Ankara’nın en iyi pilates stüdyolarından biri olan Madame Pilates, aletli pilates veya reformer pilates yapmak isteyen bayanlar için çok iyi bir seçenek olabilir. Ankara Batıket’te aletli ve reformer pilates yapılabilen Madame Pilates salonunda hem salonun fiziki özelliği hem de sertifikalı eğitmenler sayesinde pilates yapan bayanlar kısa sürede sonuç alabiliyor. İlk kez pilatese başlayan ve aletli pilatesin üzerine çıkan çok sayıda bayan pilatesle tanışarak hayatlarında adeta yeni bir sayfa açıyor. Pilatese bu sayede başlayıp çok memnun kalan bayanlar da yorumlar yapıp herkese pilatesi tavsiye ediyor.