Batıkent’in en iyi pilates salonları hangileri?

Batıkent’in en iyi pilates salonları hangileri?

Ankara’da Batıkent’te aletli pilates yapmak isteyenler en iyi pilates salonunu bulmak için yoğun bir çaba içine giriyor. Hem internetten, hem tanıdıklardan hem de daha önce pilates yapmış olanlardan öneriler alınıyor. Bunun yanı sıra sosyal medyadan da sıkça pilates salonları ve pilates yapanlarla ilgili araştırmalar yapılıyor. Fakat pilatese ilk kez başlayanlar ya da pilates yapmış ve yeni salon arayışına girenler çok net bir şekilde sonuca ulaşamıyorlar.

Ankara’nın en iyi aletli pilates salonu ya da Batıkent’in en iyi aletli reformer pilates salonunu bulmak için öncelikle tavsiye öne çıkıyor. Mesela bir pilates salonuna giden ve oradan memnun kalan üyeler hemen çevresindekilere ‘Ben çok memnunum sizde gidin’ diye öneride bulunuyor. Bu pilates tavsiyesi alanlar da o pilates salonunu tercih ediyor. Bu tavsiye genellikle iyi sonuçlar vermekle birlikte bazen de doğru sonuçlar vermeyebiliyor. Çünkü pilatese ilk kez başlayanlar hangi salonun iyi veya hangi salonunun vasat olduğu ya da hangi hocanın daha iyi olduğunu anlamadan öneride bulunabilir. Bu da diğer kişilerinde yanlış bir tercih yapmasına neden olabilir.

İyi bir pilates salonu veya hoca seçmek neden önemlidir? Tabi ki, de sonuç almak için… Pilatese gidenler, aletli pilates yapmak isteyenler ya vücudunda sırt, boyun ve farklı bölgelerde belli ağrıları olan, postür bozukluğu bulunan ya da sarkık ve biçimsiz bir vücuda sahip olan bayanlardan oluşuyor. Bu farklı sorunların bir an önce pilates giderilmesi gerektiği için doğru tercih yapmak çok önemli.

Batıkent Madame Pilates Salonu, Ankara’nın en iyi pilates stüdyolarının arasında bulunuyor.

Ruhsat ve sertifikası var mı?

Peki, aletli pilates veya reformer pilates yapmak isteyen bayanlar en iyi tercihi nasıl yapacaklar?

Ankara’da veya Batıkent’te iyi bir aletli pilates salonu bulmak için öncelikle bu salonların ruhsat ve sertifikaların olup olmadığına bakılmalı. Eğer bir pilates salonunun ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan onaylı, belediyeden alınmış bir ruhsatı yoksa merdiven altı bir salondur. Bu tür salonların çok sayıda olması nedeniyle çeşitli mağduriyetler veya sonuç alamama gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle mutlak suretle pilates derslerinin verildiği salonların ruhsatına bakılmalı. Zaten bir pilates salonunun işletme ruhsatı varsa aletli pilates, mat pilates ya da reformer pilates yaptırmak için geçerli bir sertifikası da vardır.

Pİlates sertifikasıyla ilgili tek geçerli ve resmi sertifikanın Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olan Türkiye Jimnastik Federasyonu’ndan alındığını bilmeniz gerekiyor. Jimnastik Federasyonu’nun dışında farklı yerlerden sertifikalar verilebiliyor ama bunların hiçbir şekilde resmi bir geçerliliği bulunmuyor. Federasyon dışında farklı yerlerden sertifika alıp pilates eğitmenliği yapmaya çalışan salonlara itibar edilemmesi önem taşıyor. Bu nedenle pilates yapmak isteyenlerin öncelikle ruhsat ve sertifikaya bakmaları gerekiyor.

Pilates kısa sürede sonuç verir

Diğer taraftan şunun kesinlikle unutulmaması gerekiyor. Pilates kısa sürede etkili sonuç veren bir egzersiz türüdür. Yani siz iyi bir pilates salonunda ve iyi bir hocanın elinde kısa sürede sonuç alıp ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Ya da duruşunuz daha iyi olabilir ve en önemlisi de vücudunuz daha iyi bir görünüme kavuşup sıkılaşabilirsiniz. Yaklaşık 10 saatlik pilates eğitiminin ardından mutlaka bu değişimleri yaşamanız gerekiyor. Eğer bu değişimleri yaşamıyorsanız büyük ihtimalle hocanız bilgi yetersizliği nedeniyle sizi doğru çalıştırmıyordur. Bu durumda aylarca pilates yapsanız da bir sonuç almayabilirsiniz… İyi bir sonuç için doğru pilates salonunu seçmeniz gerekiyor.

Bunların yanı sıra pilates bir rahatlama ve insanın kendini iyi hissetmesine neden olan bir egzersiz olduğu için uygun ve temiz fiziki şartların ve pozitif bir ortamın sağlanması gerekiyor.  

Gelelim başlıktaki sorumuzun cevabı olan ‘Ankara Batıkent’teki en iyi pilates salonu hangileri’ne… Burada kararı size bırakıyoruz. Tüm bu değerlendirmeler ışığında Batıkent’in en iyi aletli pilates salonunu bulabilirsiniz.