Aletli reformer ve mat pilates dersleri zayıflamanıza yardımcı olur mu?

Aletli reformer ve mat pilates dersleri zayıflamanıza yardımcı olur mu?

Aletli pilates ya da reformer mat pilates kilo kaybı için iyi bir egzersiz midir?

Aletli reformer veya cadillac pilates ile mat pilates popüler bşr egzersiz hareketidir. Vücuda inanılmaz faydaları vardır. Güçlendirme, yağsız kas oluşturma ve duruş geliştirmek için çok etkilidir.

Pilates uygulaması sağlığınız için faydalı olabilir ve sağlıklı bir kilonuzu korumanıza yardımcı olabilir.

Ancak, Pilates koşma ya da yüzme gibi diğer kardiyo egzersizlerinde olduğu gibi kilo vermek için çok fazla etkili olmayabilir. Bunun nedeni, geleneksel mat veya reformer Pilates sınıflarında, diğer kardiyo egzersizlerine göre daha az kalori yakmanızdır.

Ancak reformer, cadillac veya mat Pilates derslerinden hoşlanıyorsanız, bu dersleri düzenli olarak alarak fitness rutininize bağlı kalmanız daha olasıdır. Ayrıca sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürme olasılığınız da daha yüksek olacaktır.

Amacınız kilo kaybı ise, Pilates’i sağlıklı bir diyetle ve diğer egzersiz şekilleriyle birleştirmeyi deneyin. Kuvvet antrenmanı ve yürüme, yüzme, koşma veya bisiklete binme gibi diğer kardiyo egzersiz formlarına sahip alternatif Pilates.

Reformer, cadillac veya mat Pilatesin yararları ve kilo vermenize yardımcı olacak rolü hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Pilates kaç kalori yakıyor?

Pilates’te yakacağınız kalori miktarı, bir mat veya reformer dersi veriyorsanız mevcut kilonuza ve dersin zorluk seviyesine göre değişir.

başlangıç ​​seviyesindeki 50 dakikalık bir Pilates mat sınıfı, yaklaşık 175 kalori yakar. 50 dakikalık gelişmiş bir sınıf yaklaşık 254 kalori yakar.

Pilates reformer sınıfında veya kalp atış hızınızı arttırdığınız Pilates egzersizlerinde daha fazla kalori yakarsınız.

Kaloriler kilo kaybını nasıl etkiler?

1 kilo vermek için yaklaşık 3.500 kalori yakmanız gerekir.

Araştırmalar ne diyor?

2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre 30 ila 50 yaş arasında 37’den fazla kilolu veya obez kadın gözlemlendi. Araştırmacılar, Pilates’i sekiz hafta boyunca uygulamanın etkili olduğunu buldu.

Yine de yağsız vücut kitlesinde (toplam vücut ağırlığından çıkarılmış vücut yağ ağırlığı) hiçbir fark yaratmadı.

Bu, bu süre zarfında egzersiz yapmayan bir grupla karşılaştırıldı.

Başka bir 2015 çalışmasında Güvenilen Kaynak, 59-66 yaş arası menopoz sonrası kadınlarda gözlemlenmiştir. Mat pilates uygulamasının 12 hafta uygulamasının vücut kompozisyonunda bir değişiklik yapmadığı sonucuna varıldı.

Ancak katılımcılar abdominal, üst ve alt ekstremite direncini önemli ölçüde arttırdılar. Araştırmacılar, vücut kompozisyonunda bir değişiklik olmadığından şüpheleniyorlar çünkü çalışmadaki kadınlar diyetlerini değiştirmedi.

Pilates’in kronik bel ağrısı yönetimi ve diğer yaralanma rehabilitasyonu için etkili olabileceğini gösteren 2015’ten itibaren güvenilen bir araştırma var. Ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç var.

Doktor izni olmadan yaralandıysanız veya acı çekiyorsanız, Pilates’i asla kullanmayınP

Pilatesi ne sıklıkla uygulamalısınız?

Pilates’te yeniyseniz, tüm avantajlardan yararlanmak için haftada 2 ila 3 kez pratik yapmaya çalışın.

Pilates reformer sınıfları ve Piloxing (Pilates and boxing) veya Yogalates (yoga ve Pilates) gibi kombinasyon sınıfları gibi daha gelişmiş Pilates sınıflarını da deneyebilirsiniz.

Bu tam vücut sınıflarında, geleneksel Pilates mat sınıfından daha fazla kalori yakarsınız.

Kilo vermeye çalışıyorsanız, en iyi sonucu almak için haftada birkaç kez bu tür kombinasyon derslerine katılın. Pilates sınıflarını kuvvet antrenman seansları (ağırlıklarla) ve kardiyo egzersizi ile değiştirebilirsiniz.

Pilates’i diğer kardiyo egzersiz ve kuvvet antrenmanlarıyla birleştirmek, ayrıca sağlıklı bir diyet yemek, kaslarınızı tonlamak ve kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için etkili bir yoldur.

Pilates etkisi nedir?

“Pilates etkisi”, Pilates uygulamasının, duruş, kas tonusu ve tonlanmış bir çekirdek alanın artmasına yol açabileceği fikridir.

Bu “etkinin” sonucu, kilo vermiş gibi görünmeniz olabilir. Bunun nedeni, kaslarınızı kazanmış veya tonlanmışsanız, kilo vermemiş olsanız bile, genel olarak daha formda görünebilirsiniz.

Kilo kaybı ve zayıflama için ipuçları

Egzersiz kilo kaybı için önemlidir, ancak diyetinize odaklanmak da aynı derecede önemlidir.

Yağsız protein, sebze, meyve ve kepekli tahıllar ile sağlıklı yemekler ve aperatifler yiyin.

Hedefleriniz için bir diyet planı oluşturmak için doktorunuza veya bir diyetisyene bakın. Güvenlik için, asla günde 1.200 kaloriden az yemek yemeyin.

Pilates etkili bir düşük etkili egzersizdir. Kasları güçlendirmek, çekirdeği tonlamak ve duruş geliştirmek için faydalı olabilir.

Ayrıca etkilenen bölgeyi güçlendirerek sırt ağrısı ve diğer yaralanmalardan iyileşmeye de yardımcı olabilir.

Kilo vermek istiyorsanız, Pilates’i sağlık planınıza dahil edebilirsiniz. Pilates Egzersizi yapın ve en iyi sonuçları almak için sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı sağlayın.

Yeni bir egzersiz rutinine başlamadan önce daima doktorunuza danışın.