Aletli Reformer Pilates Veya Mat Pilates Derslerine Girmeden Önce Bilmeniz Gereken 8 Şey

Aletli Reformer Pilates Veya Mat Pilates Derslerine Girmeden Önce Bilmeniz Gereken 8 Şey

Herhangi bir yeni aletli reformer ya da mat pilates dersine ilk kez girmeniz biraz korkutucu olabilir. Pilates derslerini denemek istediysen ama bir şey seni engelliyorsa, şimdi bir pilates salona kaydolmanın ve pilates dersleri almanın tam zamanı. Pilates, spor geçmişiniz ne olursa olsun, vücudunuza birçok fayda sağlar. Duruşunuzu geliştirir, bedensel uyumlaştırmaya odaklanır ve bir temel egzersiz programı elde edersiniz.

Mat veya aletli reformer pilates yapsanız da, aynı avantajları elde edebilirsiniz. 2016’daki bir çalışma, sekiz haftalık Pilates derslerine gidenlerin karın dayanıklılığını, esnekliği ve dengeyi geliştirdiğini ortaya koydu. Ayrıca, Pilates popülaritesinde bir artış yaşandı. Ankara Batıkent ve Çakırlar semtindeki Madame Pilates gibi yeni pilates salonları açılmaya başladı.

İşte Pilatese başlamak isteyenlerin işk derslerden zevk alması için bilmesi gereken her şey.

Pilates nedir?

Pilates, postural uyum ve esnekliği arttırırken kasları güçlendirmeyi amaçlayan düşük etkili bir egzersiz şeklidir. Pilates hareketleri çekirdeği hedef alma eğilimindedir, ancak egzersizler vücudunuzun diğer bölgelerinde de çalışır. Pilates’i ekipmanlı veya ekipmansız mat ya da aletli redormer pilates olarak yapabilirsiniz, ancak ne olursa olsun, hareketlerin yavaş, hassas hareketler ve nefes kontrolü içermesini bekleyin. Tipik bir Pilates antrenmanı 45 dakika ile 1 saat arasında sürüyor.

İki farklı Pilates sınıfı vardır: mat sınıfları ve reformer sınıfları

Standart yoga matınızdan biraz daha kalın olan bir mat ya da basınç noktalarına yastıklama yapmak için bir sınıf veya sabit ayak çubuğu, yaylar ile tam bir kayar platform olan bir reformer adı verilen bir makineye dayanacaksınız. Ve direnç sağlayan kasnaklar. Antrenmanınıza başlamadan önce hangisine gireceğinizi bilin.

Her iki seçenek de, hem mat pilates hem de reformer pilates sonsuz temsilcileri veya kas yorgunluğunu atmak yerine kontrol kavramına odaklanır. Pilates’te, kaslarınız yerçekimine ve (reformer durumunda) yayların veya bantların direncine karşı, doğru kasları güçlendirmek ve izole etmek için çalışıyorlar. Amacınız egzersizlerle zaman ayırmak, eldeki göreve odaklanmak ve nefesine bağlanmak olmalıdır.

New York Pilates’in kurucusu Heather Andersen, “Reformer deneyimi, Pilates dersinde yaşayabileceğiniz en eğlenceli şey” diyor. “Makine size ek bir direnç ve antrenmanınıza meydan okuyan kayan bir yüzey sunar. Genellikle uçuyor veya kayıyormuş gibi hissedersiniz.”

SLT, Brooklyn Bodyburn ve Studio MDR gibi “klasik” Pilates olarak kabul edilmeyen ancak aynı yararları sunan birçok Pilates’ten ilham alan egzersiz programı da var. Bu stüdyolar, geleneksel bir reformerdan daha büyük olan Megareformer adlı bir sonraki seviye reformer kullanıyor.

Hangi sınıfı seçerseniz seçin, eğitmeninize yeni olduğunuzu bildirdiğinizden emin olun. Bu şekilde, sınıf boyunca size göz kulak olabilirler ve değişiklik veya form ayarlamaları sunarlar.

2. Bilmeniz gereken birkaç ekipman daha var, ancak muhtemelen çoğu yeni başlayan Pilates mat sınıflarında görünmeyecekler.

Birçok Pilates mat sınıfı, genellikle sağlanan bir mat haricinde herhangi bir ekipman gerektirmez. Ancak diğer sınıflar, reformera ek olarak farklı ekipman kullanabilir. En yaygın kullanılan ekipman parçaları Wunda, dolgulu ve yaylı alçak bir sandalye, Cadillac (biraz gölgelik çerçeveli bir yatağa benzeyen ve ileri seviyedeki öğrenciler için çeşitli şekillerde kullanılır), omurga düzeltici, yüksek sandalyedir ve Sihirli Çember, direnç oluşturmak için sık sık bacaklarınız arasında kullandığınız bir halkadır.

Mümkünse yeni başlayanlara bazı özel dersler almalarını öneren Herbert, “Çoğu sınıf ayarlarında tipik olarak reformcu, sandalye, Magic Circle, omurga düzeltici ve Cadillac’ın daha küçük bir versiyonunu kule ünitesi olarak kullanacaksınız” diyor. Bir grup sınıfına kaydolmadan önce ekipmanı nasıl kullanacağınızı güvenle öğrenmek için.

3.Ders sırasında kaslarınızın yandığını hissedeceksiniz ve ertesi gün muhtemelen ağrınız olacak.

Pilates sınıflarının sunduğu vücut ağırlığı rutinleri oldukça yoğun olabilir. Örneğin, Pilates Hundred imzasını alın. İyi bir eğitmen size her bir hareketi iyi formda yapabilmeniz için değişiklikler yapmalıdır (derse başlamadan önce kendinizi yeni başlayanlar olarak tanıtmak için başka bir neden).

Tüm odağınızı en küçük hareketlere bile ayırmak, her egzersizin amaçladığı kasları çalıştıracağınız anlamına gelir. Bu da antrenmanınızdan sonra kas ağrılarıyla baş edebileceğiniz anlamına geliyor. Üzülme: Ertesi gün ağrılar ilk haftandan sonra yepyeni bir seviyede olsa da, vücudun zaman içindeki hareketlere daha fazla alışacaktır. Ertesi gün ağrınız olması, kaslarınıza yeni yollarla ya da genellikle fazla dikkat çekmeyen çalışan kas gruplarına meydan okuduğunuz anlamına gelir.

4.Pilates birkaç kas grubunu çalışır

Herbert, “Pilates, belirli vücut kısımlarıyla sınırlı değil” diyor. Evet, Pilates göbeğine ve gövdesine odaklanır, Herbert, “Pilates, özellikle göbek veya karın kasları için egzersiz olarak tanımlansa da, müşterilerin göbeğin karın, kalça, iç ve dış uyluk ve arka kısmı olan tüm gövdeyi içerdiğini bilmesi önemlidir.” . Öyleyse tüm vücudunuza uygun bir egzersiz programı bekleyin.

5.Birçok yeni başlayan sınıf, her sınıfta aynı alıştırma grubuna sahip olacaktır.

  • Herbert, yeni başlayanlara özgü ortak bir Pilates hareketleri setinin bulunduğunu söylüyor.
  • Yüz (aynı zamanda çekirdek gücü ve dengeyi de hedef alan nefes egzersizi)
  • Yuvarlanma (omurgayı ve vücudun arkasını geren ve karın bölgelerini kuvvetlendiren yavaş ve hassas bir hareket)
  • Bacak halkaları (kalçaları ve çekirdek stabilizatörlerini güçlendirir)
  • Top gibi yuvarlanma (omurgayı masaj yapan ve sırtını açan)
  • 5 Serisi (karın ve sırt kaslarını güçlendiren bir grup hamle)

6.Forma uygun kıyafetler giyin ve çoraplarınızı unutmayın

Tipik olarak gevşek egzersiz egzersizi tercih etseniz bile, Pilates dersleri için vücudu saran seçenekleri kullanmak isteyeceksiniz. Equinox Ulusal Pilates Eğitim Müdürü Carrie Samper, “Bu şekilde, eğitmen hareketlerinizi daha iyi görebilir ve kıyafetleriniz yaylara veya diğer ekipmanlara sıkışmaz” diyor.

“Ve şortları da evde bırakın,” diye ekliyor Samper. “Pilates’te uzanmakta olduğunuz ve bacaklarınızın üzerinde hareket ettiği birçok egzersiz var… bu yüzden şortların yukarı çıkmasını istemiyorsunuz.” Bunun yerine, kapüşonlu veya uzun kollu tişörtlü kapriler veya tozluklar giyin.

Ayakkabıya gelince, yalınayak ya da oturum için çorap giyebilirsin. Çoğu stüdyo kendi önerilen protokolüne sahiptir.

Çoraplara gidecekseniz, kendinize altlıkların üzerinde lastik detayı bulunan bir çift bulun, böylece minderin veya makinenin üzerine kaymazsınız. Çıplak ayakla veya yalnızca çoraplarla yapılan bir yaklaşım, standart bir reformcu üzerinde kayışların içinde ve dışında kolayca dolaşmanıza yardımcı olacaktır.

7.Her stüdyonun sınıfta kullandıkları farklı dilleri vardır.

Pilates dahil olmak üzere, bariyerden CrossFit’e kadar her egzersiz kendi terminolojisine sahiptir. Pilates için, “elektrik santralinizin” vücudunuzun merkezini ifade ettiğini ve tüm gücünüzün hareketi yürütmek için geldiğini bilin. “Omurganızda soyun”, omurdan omurlara yavaş hareket anlamına gelir. Üzülme: Zamanla alışacaksın.

Bu arada, talimatları hızlı bir şekilde yerine getirenlere bakın. Bunu yapmanın en iyi yolu? Kendini odanın ortasına koy. İster reformer, ister matta olsun, kendinizi merkeze yerleştirmek, eylemin en iyi şekilde görünmesini sağlar. Samper, “Ortada, eğitmen kolayca görülebilir” diyor. “Diğer katılımcılar eğitmen ayarlamalar yapmak için göç ederken görsel olarak geçişler konusunda size yardımcı olabilirler.

8.Pilates çok yönlü bir spor planının bir parçası olmalıdır

Bir stüdyo ilk hafta için sınırsız ders verse bile, her gün bir sınıfa atlamayı planlamayın. Pilates gibi yorucu bir direnç egzersizinden kurtulmak için vücudunuzun bir veya iki güne ihtiyacı var.

Samper “Pilates vücudunuzu aynı anda esnetiyor, güçlendiriyor ve hizalıyor” diyor. “Bununla birlikte, bedeninizi her yönüyle daha iyi hareket etmeye hazırladığı için diğer fitness çalışmalarını da tamamlıyor. Bunu rutininize eklemek, ağır ağırlıkları kaldırmanıza, daha hızlı koşmanıza, daha iyi formda yüzmenize ve hatta yogadaki zor kol dengesine ulaşmanıza yardımcı olur. ”