İşte size Ankara Çakırlar, Eryaman ve Batıkent’te aletli pilates salonuna gitmek için 5 neden?

İşte size Ankara Çakırlar, Eryaman ve Batıkent’te aletli pilates salonuna gitmek için 5 neden?

Yaralanma var mı? Kronik ağrı veya hastalık sizin için egzersiz yapmayı zorlaştırıyor mu? Yoğun programınızla fazla zamanınız yok mu? Çekirdek gücü ve uzun yağsız kasları inşa etmek ister misiniz? Vücudunuzun gözlerinizin önünde dönüşümü görmek için hazır mısınız? Pilates senin altın biletin! Bunun için hem farklı semtlerde pilates salonu aramanıza hem de zaman kaybetmenize gerek kalmadı. Artık Batıkent, Eryaman ve Çakırlar bölgesinde pilates yapmak için çok iyi aletli pilates salonları var. Bunlardan biri de aletli ve mat pilatesin en donanımlı salonlarda yaptıran Madame Pilates. Sizin de artık pilates eğitimi almak ve pilates derslerine katılmak için çok önemli nedenleriniz varsa gelin Ankara Yenimahalle Batıkent, Eryaman ve Çakırlar’da aletli reformer pilatesi salonda yapmanın faydalarına bir bakalım…

Aslen 1920’lerin başında erkekler ve sporcular için icat edilen dünyanın dört bir yanındaki insanlar Joseph Pilates’in vizyonunun yaşam boyu yararlarını ve bedeninizi ve hayatınızı sonsuza dek nasıl değiştirebileceğini yaşıyor. İşte size denemeniz için beş sebep…

Aletli pilates ile yaralanmaları önleyin

  1. Yaralanmaları önleyin. Yaralanmalar bizi haftalar, aylar, hatta yıllar boyunca sakat bırakabilir. Peki ya egzersizi, onlara neden olmaktan ziyade yaralanmaları önlemenin bir yolu olarak kullanabilirsek? Pilates, göbeğinize odaklanır, karın ve sırt kaslarınızı güçlendirir. Çekirdeğinizi her gün farketmeden ne kadar kullandığınızı düşünmek için bir dakikanızı ayırın: ayağa kalkmak, yürümek, öne çıkmak, hatta bir sandalyede oturmak. Sırt ağrılarınız varsa, bunun nedeni muhtemelen kasların zayıf olmasıdır. Onları güçlendirirseniz, mevcut sıkıntıları hafifletmek ve gelecekteki ağrıları önlemeye yardımcı olmak için uzun bir yol olacaktır.
  2. Çekirdek gücü ve uzun, yağsız kasları inşa edin. Çoğumuz için çekirdek, vücudumuzun en zayıf kısmıdır, ancak tüm gücümüzün kaynaklandığı merkezdir. Zayıf olduğunda, tüm vücut zayıf. Pilates, vücudu sürekli çalıştıran, düz ve güçlü bir sırt ile sonuçlanan egzersizlere odaklanır. Pilates, kasların kısalmasına ve dökülmesine neden olabilecek ağırlık kaldırmanın aksine, kasların her iki tarafında aynı anda çalışmak için direnç ve yardım eğitimine odaklanır. Bu kasların o uzun, uzatılmış, tonlanmış kasları elde etmelerini sağlar.
  3. Esnekliği, koordinasyonu ve dengeyi arttırın. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, denge ve koordinasyonunuz özünüzden de geliyor. Pilates çekirdeğinizi güçlendirdiğinde, dengeyi ve koordinasyonu kontrol eden kaslar da güçlendirilerek düşme ve yaralanmaları önler. Arttırılmış esneklik ayrıca kasların uzamasını ve daha esnek olmasını sağlar, böylece yaralanma olasılığını hafifletmek için daha fazla bükülebilir ve esneyebilir.
  4. Pilates herkes içindir. Kadınlar, erkekler, çocuklar, yaşlılar, kronik hastalığı ve acısı olan herkes, sporcular, dansçılar ve hatta hamile anneler Pilates’ten yararlanabilir. Daha güçlü bir çekirdek oluşturur, daha iyi bir denge kurar, esnekliği arttırır ve kararlılığı arttırır. Pilates duruş, beden bilinci geliştirir, optimal sağlık geliştirir ve daha verimli hareket etmenize yardımcı olur. Aynı zamanda zorlu iken nazik. Ağrıyı tedavi etmeye ve yönetmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır, çünkü düşük etkili egzersizler eklemleri ve kemikleri strese sokar. Denemek için hiçbir bahane yok.
  5. Her yerde yapabilirsiniz. Pilates o kadar çok yönlüdür ki neredeyse her yerde yapabilirsiniz: evde, spor salonunda veya stüdyoda, bir otel odasında, hatta sahilde! Ama aletli pilatesi spor salonda yapmanın daha fazla sonuç allmada çok büyük önemi var. Yedeklemeniz gereken her şey 15 dakika olsa bile, sadece ısınma egzersizleri yapmanın yararlarından yararlanabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey, direnç olarak kullanmak için kendi vücut ağırlığınızdır. Uygulamanı geliştirmek ister misin? Yoğunluğu ve direnci artırmak için toplar, bantlar ve diğer küçük ekipmanlar ekleyin. Pilates’in sizin için uygun olup olmadığını hala merak ediyor musunuz? Joseph Pilates bir keresinde, “10 oturumda farkı hissedeceksiniz, 20 oturumda farkı göreceksiniz ve 30 oturumda yepyeni bir vücuda sahip olacaksınız” dedi. Bu değe rli bir şeye benzemiyor mu?