Ankara Batıkent’te reformer pilatesi salonda yapmanın keyfi!

Ankara Batıkent’te reformer pilatesi salonda yapmanın keyfi!

Pilates ve özellikle aletlerle yapılan reformer pilates artık hızla yayılıyor ve
özellikle her yaştan bayanların tercih ettiği bir spor dalı haline gelmeye başlıyor. Çok fazla faydalı olmasına rağmen atletizm ve yüzme gibi normal ve geleneksel sporları yapmak herkes için çok kolay olmuyor. Bu sporları yapmak için koşu pistine sahip bir atletizm salonu ya da özel donatılarla donatılmış bir yüzme havuzuna gitmek gerekiyor. Bunlara benzer diğer sporlar da aynı şekilde toplumun her kesimi tarafından kolay kolay yapılamıyor. Mesela, eklem rahatsızlığı olan bir bayan ya da yaşı biraz ilerlemiş kadınların yapabilecekleri çok fazla spor dalı bulunmuyor.

Artık bir spor olarak kabul edilen pilatesin önemi gün geçtikçe anlaşılmaya başlıyor. Önceleri matlar ve pilates toplarıyla yapılan pilatesin en önemli değiştirici güçlerinden biri olan reformer pilates seçeneği ön plana çıkmaya başladı. Özel bir alet olan reformer ile yapılan pilates vücuda çok kısa sürede önemli değişimler yaparak kendini gösteriyor. İster genç, ister yaşlı olsun hemen hemen her yaştan insanın yapabildiği pilatesin aletli versiyonu olan reformer pilates için artık çok uzaklara gitmeye de gerek kalmadı.

Türkiye’nin hemen hemen her kentinde pilates salonları açılmaya başladı. Birçoğunda da aletli pilates olan reformer pilates yapılabiliyor. Sıklaşmak isteyen, duruş bozukluklarını gidermek ya da fazla yağlardan kurtulmak isteyen bayanlar aletli pilates olan reformer pilatesi tercih ediyor. Artık pilates yapmak isteyen bayanlar reformer aletlerinin olduğu pilates salonlarını ya da pilates studiolarını tercih ediyor. Burada aletli pilates dersi alarak kendileri için çok faydalı bir şey yapıyorlar.

Batıkent’te reformer pilates dersi almak çok kolay

Ankara’da da yeni açılan salonlar ya da studiolarla pilates seçenekleri hızla artıyor. Mesela Batıkent’te pilates yapmak isteyenler eskiden Ümitköy, Yaşamkent ya da Çayyolu gibi semtlerdeki pilates salonlarına ya da stüdyolarına giderken çok fazla zaman harcıyorlardı. Batıkent’te açılan aletli pilates kurslarıyla birlikte artık aletli reformer pilates ya da mat pilates yapmak için çok uzaklara gitmeye gerek kalmıyor.

Batıkent’te, Eryaman ve Çakırlar’da açılan aletli pilates kurslarıyla bu bölgede oturanlar zamandan tasarruf ederek, aletli platesin faydalarına çok daha kolay ulaşabiliyor. Özellikle Eryaman pilates salonu için seçenekler sunsa da Batıkent, Eryaman Aletli pilates salonları için tercih edilebiliyor. Bu salonlara gitmek için çok fazla zaman ayırmaya gerek kalmazken, tayt ya da eşortman gibi gündelik giyilebilecek kıyafetlerle aletli reformer pilates dersleri yapılabiliyor. Ankara Batıkent’te Rajiv Gandi Caddesi’nde açılan Madame Pilates studuosu da aletli reformer pilates dersleriyle pilates yapmak isteyenlere hizmet veriyor…