Hamile kadınlar Ankara’da nerede pilates yapabilir?

Hamile kadınlar Ankara’da nerede pilates yapabilir?


Pilatesin vücudu forma sokması ve kasları geliştirmesinin yanı sıra iyileştirici özellikleri de bulunuyor. Doğru yapılması durumunda pilates birçok rahatsızlıpa iyi gelebiliyor.
Pilates, genç kadınların, yirmili ve otuzlu yaşlardakilerin, hamile kalan annelerin, yeni annelerin, menopoz öncesi kadınların yaşamları boyunca sağlıklı kalmak için ihtiyaç duyulan şekilde değiştirilebilen bir hareket yöntemidir. Pilates gerçekten de tüm hayatımızı destekleyebilen bir yapıya sahip.


Doğum öncesi hamile pilatesi


Doğum öncesinde hamile kadınlar hamileler için özel olarak uygulanan pilates egzersizlerini yapabilir. Bu 45 dakikalık ders, doğum öncesi anneler için uygundur ve hamilelik boyunca güçlü ve sağlıklı tutmak için değiştirilmiş bir Pilates programı kullanılır. Bu pilates eğitimi, doktorların katılma izni olan 12 haftalıl hamile veya daha fazla olanlar için uygundur. Vücudu hamilelik ve sonrasında desteklemeye yardımcı olmak için değiştirilmiş bir Mat ve küçük ekipmanları kullanılıyor.


Doğum sonrası pilatesin faydaları

Bu pilates eğitimi, yeni anneler ve sağlık uzmanlarından egzersize dönmeleri için tam izne sahip olan bebekler için uygundur. Pilatesi daha önce yapmış olsanız bile, bebek öncesi şekle geri dönmek zor olabilir, bu nedenle karın bölgesine yeniden bağlanmaya, pelvik taban kaslarını aktive etmeye yardımcı olacak ilerici bir programdır. Bir pilates kursuna ne kadar sürede katılacağınız doğum şeklinize bağlıdır.


Sağlıklı yaşam için pilates

Sadece bir kadın sınıfını hedeflememekle birlikte, bu 60 dakikalık eğitim daha olgun öğrencilere yöneliktir. Egzersizlerin gerektiği gibi değiştirildiği daha yavaş tempolu bir sınıftır. Stüdyo dışında size yardımcı olmak için fonksiyonel hareketler dahil edilmiştir. Her sınıfta denge, duruş, esneklik ve güç üzerine çalışılır. Osteopeni veya osteoporozu olanların yanı sıra, kalça veya diz protezi, artrit ve yaralanmadan iyileşenler ile çalışılabilinir.

Batıkent hamile pilatesi salonu

Türkiye’nin başkenti Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Madame Pilates salonu tüm Ankara’da yaşayan isteyen hamile bayanlara pilates dersi verebilecek deneyime sahip. Hem doğum öncesi hem de doğum sonrası bayanlara yönelik hamile pilatesi derslerinin alındığı Madame Pilates’e gelenler pilatesin faydalarını da görmüş olacaklar.