Batıkent’in tek ruhsatlı reformer pilates salonu

Batıkent’in tek ruhsatlı reformer pilates salonu

Artık kesin karar verdiniz ve pilates yapmak istiyorsunuz. Çünkü çevrenizdeki birçok kişinin artık aletli reformer pilates yaparak büyük bir değişim geçirdiğini gördünüz. Neden siz de onlar gibi yeni bir sayfa açmayasınız. Başladınız iyi bir aletli reformer pilates salonu aramaya. İnsanlara sordunuz ve birçok pilates salonu önerisi aldınız. İnternette ve sosyal medyada gezinmeye başladınız ve çok sayıda salonla karşılaştınız. Üstelik birbirinden cazip kampanlayar yapıyorlar. Bu kadar çok seçenek olunca kafanız karışmaya başladı. Zaten karışması da gerekiyor. Çünkü aletli pilates veya reformer pilates diye adlandırılan pilatesi yapmak için çok iyi araştırma yapmanız gerekiyor.

Ruhsatı var mı diye bakın

Pilates yapmak isteyenlerin hemen hemen hiçbiri bir salonun ruhsatı var mı ya da yok mu diye bakmıyor. Ve genellikle kendilerine en yakın pilates salonu ya da pilates eğitimi veren insanlara gidiyorlar. ncak bu çok kritik bir nokta. Çünkü pilates salonu açmak ve pillates eğitimi vermek ruhsata tabidir. Ruhsatsız bir yerde başınıza herşey gelebilir. Ruhsatsız pilates salonu kaçak binaya benzer. Hiçbir denetime tabi olmadan yapılan bir bina depremde büyük hasar alabilir. Ancak denetimlerden geçen ve ruhsatı olan binalarda güvenle oturabilirsiniz. Çünkü o binalarda yüksek dayanımlı beton ve demir kullanılmıştır. Mühendisler tarafından tüm mühendislik hesaplamaları yapılmıştır. Ruhsatsız bir pilates salonu hiçbir denetime girmemiştir. Herşeyi kaçaktır. Ve üyeleri de risk altındadır.


Bugün siz ruhsatlı bir pilates salonu açmak isterseniz birçok eğitim ve sertifikayı, prosedürü ve denetimi geçmek zorundasınız. Bunların hepsi uzun ve zorlu süreç gerektiriyor. Öncelikle pilates dersi verebilmek için Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun 1. Kademe ve 2. Kademe eğitimlerini başarıyla geçmeniz gerekebilir. Önemle söyleyelim Türkiye’deki pilates eğitimi veren kişilerin büyük bir bölümünde 1., çok büyük bölümünde ise 2. Kademe Pilates Eğitmenlik Sertifikası yok. Bu şu demek pilates eğitimi verdiğini söyleyen kişilerin aslında büyük bölümünün pilates eğitimi vermesi yasak.

Denetimlerden geçti

1 ve 2. kademe sertifikaları hem ders verebilmek hem de resmi bir pilates salanu açmak için gerekiyor. Mesela Ankara Batıkent pilates salonu açısından farklı seçenekler sunmaya başladı. Yeni yeni pilates salonları açılıyor. Ancak bunların hangileri ruhsatlı ve yeterli sertifikaya sahip. Çakırlar ve Batıkent’teki pilates salonlarından biri olan Madame Pilates şu an itibariyle Çakırlar ve Batıkent’in tek ruhsatlı pilates salonu olarak faaliyet gösteriyor. Bu salonda uzun süren ruhsat işlemlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Cimnastik Federasyonu, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi ve Maliye Bakanlığı denetim ve incelemelerinin ardından ‘Spor Salonu – Pilates Salonu’ kategorisinde ruhsat verildi. Bu da Madame Pilates’i Ankara Batıkent’teki aletli rrformer pilates salonları içinde ön plana çıkarıyor.

Batıkent reformer pilates hizmeti

Siz de pilates yapmaya karar verdiyseniz ve Ankara’da Çakırlar, Batıkent, Yenimahalle bölgesinde reformer pilates salonu arıyorsanız sadece bayanlara özel butik konseptiyle hizmet veren bu salonu seçebilirsiniz. Batıkent reformer pilates hizmetini en iyi şekilde bu salonda alabilirsiniz.