Bayanlar hamileliğe aletli pilates ile hazırlanıyor

Bayanlar hamileliğe aletli pilates ile hazırlanıyor

Pilatesin birçok konuda sayısız faydaları bulunuyor. Uzmanlara göre pilates yapan bir bayanla pilates yapmayan arasında büyük farklar bulunuyor. Pilates yapan bayanlar daha güçlü, daha esnek, hem daha genç görünür ve kendisini de daha genç hisseder. Aletli reformer pilates yapan bir kadın doğru nefes alıp verdiği için cildi daha sağlıklıdır, bağışıklık sistemi daha güçlü olduğu için hastalıklara karşı daha dirençlidir. Düzenli olarak pilates salonunda aletli pilates yapan bayanların konsantrasyonu daha iyi olduğu için iş hayatında daha başarılı olurlar. Bunların yanı sıra uzmanlara göre aletli reformer pilates yapan kadınlar hamileliğe ve doğum akendilerini daha iyi hazırlarlar.

Pilatesin doğumdan önce yapılması durumunda büyük etkisi olduğunu vurgulayan uzmanlara göre, pilates pelvis bölgesindeki pelvik taban kaslarını güçlendirdiği için kadınları doğuma çok iyi hazırlıyor. Doğru nefes alıp vermeyi sağladığı için de doğum sırasında çok olumlu etkisi bulunuyor.

Aletli pilates doğumu kolaylaştırıyor

Sıkı ve diri bir vücutla doğuma girmek çok avantajlı oluyor. Uzmanlara göre bayanlar doğuma zaten kilo alarak girdikleri için daha güçlü kas, bağ ve eklemlerle doğuma hazırlanmak ve öyle doğum yapmak büyük avantaj sağlıyor. Doğum sonrasındaki deformasyonlar da pilatesin etkisiyle daha kolay ortadan kalkabiliyor.

Düzenli olarak pilates yapanlar hamilelik dönemini çok iyi geçirirken, doğum esnasında oluşabilecek deformasyonları en aza indiriyor. Hamilelik ve doğum sırasında özellikle kadınlarda alınan kilolar nedeniyle bel fıtığı oluşabiliyor. Düzenli pilates yaparak daha kontrollü bir şekilde kilo alındığı için bel de güçleniyor. Doğum sırasında beldeki kaslara ihtiyaç duyulduğu için güçlü kaslar sayesinde kadınlar daha rahat doğum yapabiliyor.

Ankara Batıkent’te aletli reformer pilates eğitimlerinin yanı sıra hamile bayanlar için de hamile pilatesi dersleri verilebiliyor.

Ne zaman reformer pilates yapmalı

Uzmanlara göre kadınlar hamile olmadan önce mutlaka pilatese başlamalı. Vücudu hamileliğe pilatesle hazırlayan kadınlar güçlü bel, boyun ve pelvik tabanlar sayesinde yüzde 70-80 daha kolay bir doğum yaparlar. Hamilelikten mümkün olduğunca önce kadınlar pilates yapabilir. Hamileliğin ilk üç ayında pilates yapılamaz. Doktorlar bunu embriyonun tutunması için asla önermiyor. ama ikinci trimesterdan doğuma kadar pişates yapılabilir.

Normal doğumdan sonra kadınlar 2-3 ay sonra pilates yapabilirken, sezeryan doğumdan sonra ise 6-7 ay sonra pilatese başlayabilir.

Uzmanlar hamile pilatesinin mutlak suretle hamile pilatesi eğitimi ve geçerli bir sertifikası olan eğitmenlerden alınması gerektiğinin altını çiziyor.