Bayanlar için aletli pilates yapmak gerçekten zor mudur?

Bayanlar için aletli pilates yapmak gerçekten zor mudur?

Pilates, hiç bilmeyenler için zor gibi görünebilir. Hatta aletli pilates daha da zor gelebilir. Eğer siz birşeyi bilmiyorsanız sizin için o şey çok zordur. O şeyi yapmak ya da tanımlamak veya anlatmak bilmiyorsanız gerçekten zordur. Ama bildiğiniz bir şeyi anlatmak ya da yapmak çok kolaydır. Birçok kişi pilatesin bile ne olduğunu tam olarak bilmezken aletli pilatesin ne olduğuyla ilgili çok az kişnin bilgisi bulunuyor. Bu nedenle aletli pilates yapmak veya reformer pilatesin ne olduğunu bilmek çoğumuz için kolay değildir.

Şimdi diyeceksiniz ki pilates bayanlar arasında hızla yayılıyor. Birçok kadın artık spor salonlarına gidiyor. Orada pilates derslerine katılıyor. Veya pilates salonlarına giderek pilates dersleri alıyor. İşin aslı şöyle… Evet pilatesi herkes biliyor. Mesela Türkiye’de pilates deyince birçok kişinin bir fikri var. Ankara pilates açısından gerçekten de hem alternatifler hem de gelişme potansiyeli sunuyor. Ama öyle ya da böyle toplumun önemli bir bölümünün pilatesle ilgili düşüncesi var. Kimsisi pilatesi bir top olarak görürken, kimilerine göre pilates bir mattan ibaret…

Aletli pilates sizi korkutmasın

Evet pilatesle ilgili birçoğumuzun düşüncesi var ama bunlar sadece yüzeysel bilgilerden oluşuyor biraz da… Aletli veya reformer pilates dediğimiz zaman kocaman soru işareti oluşuyor kafamızda. Bu yazdıklarımızdan aletli reformer pilatesin zor olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak işin aslı öyl değil. Aletli pilatesle tanışanlar pilates yapmanın keyfini sürmeye başlarken, pilatesin meyvelerini de topluyorlar. Çünkü pilatesin hem vücudu sıkılaştırıcı, şekillendirici hem de iyileştirici özelliği bulunuyor.



Ankara Batıkent’te pilates salonunda aletli pilates yapan bayanlara iyi bir pilates eğitmeni eşlik ediyor.

İlk deneyiminiz reformer pilates olabilir

Aletli pilatesin bir çeşidi olan reformer pilates, reformer adı verilen özel bir aletle yapılıyor. Yere yakın bir sedye görünümünde olan bu aletin üzerindeki sürgülü sistem ve yaylarla, pilates yapan kişiler kendi vücutlarını kullanarak öne, arkaya ya da başka yönlere doğru hareket edebiliyorlar. Bu hareket esnasında vücudun çok farklı yerleri harekete geçtiği için etkili sonuçlar alınıyor.

Herkes pilates yapabilir

Aletli reformer pilatesi bayanlar çok rahatlıkla yapabilir. Pilatese ilk kez başlıyorsanız da aletli pilatesi tercih edebilirsiniz. İster genç ister daha ilerleyen yaşlardaki bayanlar aletli pilates eğitimi alabilir. Spor yapmasına engel bulunmamayan bayanlar da pilates yapabilir. Belli oranda rahatsızlıkları olanlar ise pilatesin iyileştirici gücünden faydalanmak için deneyimli bir eğitmenle birlikte pilates esnasında kendilerini çok zorlamamak kaydıyla rahatlıkla pilates yapabilir.

Burada dikkat edilmemesi gereken nokta, pilates eğitmenlerinin tüm dikkatlerini pilates yapan insanlara vermesi ve sürekli iletişim halinde olarak vücudun çok fazla zorlanmasının önüne geçilmesi. Bu noktaya dikkat edildikten sonra pilates yaparak istenilen sonuçlara rahatlıkla ulaşılabilir.