Batıkent’te aletli reformer pilates ile form tutmak

Batıkent’te aletli reformer pilates ile form tutmak

Pilatesin faydalarını saymakla bitiremiyoruz. Hergün aletli pilates yaparak vücudunıza yeni bir form kazandırabilirsiniz. İşte size pilatesin inanulmaz yararlar…

Aklınız ve kaslarınız arasında daha iyi bir bağlantı kurarsınız; Böylece doğru zamanda doğru kasları gevşetebilirsiniz. Başlıktaki soruya cevap olarak düzenli Pilates yapmanın tamamen güvenli ve aslında çok yararlı olduğunu söyleyebiliriz. Bir saatten fazla süren bir ders veya sadece 20 – 30 dakikalık bir ders de yapabilir.

Mat ya da aletli reformer pilates güvenli ve etkili bir egzersiz olarak bilinir ancak gerçekten daha da iyidir? Ödüllerini almak için her gün mat ya da aletli reformer Pilates yapmak gerekmese de, Pilates’in kurucusu Joseph Pilates, günde en az 10 dakika yapmayı önerdi.

Aslında, Pilates’i haftada sadece birkaç kez yapmak, olumlu değişiklikler yaratmak için yeterli. Ancak Pilates’in faydaları tekmelemeye başladığında, çoğumuz Pilates’i yapabildiğimiz kadar sık ​​yapmak için ilham alıyoruz. Pilates, insanların bildiği gibi garip bir şekilde bağımlılık yapar.

Son zamanlarda Pilates’in aurasına kapıldıysanız, “Pilates egzersizini ne kadar düzenli yapabilirim?” diye merak ediyorsunuzdur ve “Her gün Pilates yapmak güvenli ve faydalı mı?” Diye soruyorsanız. Evet. İnsanların günlük antrenmanlarla ilgili bazı endişelerine, Pilates’in günlük antrenmanlara nasıl adapte olabileceğine ve dengeli bir Pilates antrenman rutini oluştururken aklınızda bulundurmanız gerekenlere bir göz atalım.

Aletli reformer pilates derslerinin gücü

Düzenli olarak kuvvet antrenmanı yapan ve diğer yüksek yoğunluklu egzersiz sistemlerini yapan birçok insan, antrenmanlar arasında zaman ayırmaları gerektiğini bilir – kuvvet kazanmak için kası biraz parçalamak için yeterli miktarda vergi ödemek zorundasınız. Sonra kas, eskisinden daha güçlü bir şekilde yeniden kuvvetlenir.

Aletli reformer pilates dersleri bir kuvvet antrenmanı şeklidir. Ağır yayların direnci sizi zorlar ve kasları kırar, böylece daha güçlü kasların birikmesini sağlar. Bununla birlikte, Aletli reformer pilates dersleri ve düzenli kuvvet antrenmanı arasında büyük fark vardır. Pilates’te ayrıca beden / zihin entegrasyonu için çalışıyoruz ve vücudu daha verimli hareket etmesi için eğitiyoruz. Bu amaçla, Pilates egzersiz programı farkındalık, fonksiyonel uyum, nefes ve koordinasyon gibi şeyleri vurgulayacaktır. Bu çok boyutlu yaklaşım bize antrenmanlarımızın odağını fırsatı vererek, her gün güvenli ve ilginç bir antrenman yapmayı mümkün kılıyor.

Çeşitlilik Pilates Egzersizini Dengeliyor

Joseph Pilates, antrenmanın çeşitlendirilmesi gerektiğine ve her hareketin etkisini en üst düzeye çıkarmanın tam dikkatle ve düşük tekrarlamalarla yapıldığına inanıyordu. Joe’dan bir ipucu alan ideal Pilates uygulaması, farklı kas grupları arasında döner, yoğunluk seviyelerini değiştirir ve her bir antrenmandaki ve zaman içindeki günlük antrenmanlarımızda egzersizlerimizi esneme ve uzatma açısından dengeler. Her gün aynı egzersizi tekrarlamak, bir seansta çok fazla tekrar yapmak kadar sıkıcı olan dengesiz bir rutine neden olabilir.

Aşağıdaki yazıyı doğrudan Joseph Pilates’ten okuyun…

“Kontroloji [Pilates] her gün tekrar tekrar sıkılan, sıkıcı, sıkıcı, sıkıcı, sıkıcı, sıkıcı bir sistem değildir … Dikkatli bir şekilde uymanız gereken tek değişmez kural; ve aklınızı daima, uyguladıkça egzersizlerin amacına odaklanın. ”

Joseph Pilates

Pilates ile ritminizi bulun

En iyi fikir, çeşitliliği kendi avantajınıza kullanmaktır. Bunun kendinize alışmak ve herhangi bir gün için odak ve enerji seviyelerinizi ayarlamakla ilgisi olacaktır. Pilates antrenmanlarını zamanla yapmak için iyi bir ritim bir gün fiziksel olarak zorlu antrenman yapmak ve kaslarda daha kolay olan bir veya iki gün takip etmek olabilir. Pilates prensiplerinin antrenmanınıza entegrasyonunu vurgulamak için o günleri kullanın.

Örneğin, tüm dikkatle çalışmaya ve hareketleri kolay akıcı bir şekilde yapmaya odaklanarak bir gün geçirebilirsiniz. Ardından, bu elemanları ertesi gün fiziksel olarak daha zorlu bir antrenmana getirin. Bu yolla, siz çalışmaya devam ederken kaslar gevşeyecek ve yeniden güçlenecek şekilde yeniden yapılandırılabilir. Bir stüdyoda çalışıyorsanız, belirli günlerde paspas yapabilmeniz için dönen aparat, alternatif günlerde Reformer veya Wunda Kürsüsü veya Cadillac sizi tam vücut antrenman protokolünde tutacaktır.

Öyleyse, “günlük Pilates” e cevabımız? Soru EVET, Pilates’i her gün güvenli ve etkili bir şekilde yapabilirsiniz. Önemli olan, antremanları çeşitlendirmek, onları hedefli tutmak ve bir gün belirli bir kas grubuna meydan okumak ise, bir sonraki ılımlı bir antreman yapmak. Bu muhtemelen kendi başınıza daha kısa egzersizler yapacağınız ve her gün orta veya ileri seviye bir salona gitmek istemeyeceğiniz anlamına gelir.

Ankara Batıkent aletli pilatesi deneyin

Pilatesi kendi başınıza belli bir yee kadar yapabilirsiniz. Daha ileri seviyelere geçmek için aletli pilatesi denemelisiniz. Aletli pilatesin en popüleri sayılabilecek reformer ile kaslarınızı şekillendirebilirsiniz. Ankara Batıkent’teki Madame Pilates salonu hem mat pilates hem de reformer ve cadillac pilates dersleri alabileceğiniz ideal bi çalışma alanı sunuyor.