Fizik tedavi doktorları neden klinik pilates tavsiye ediyor?

Fizik tedavi doktorları neden klinik pilates tavsiye ediyor?

Pilatesin faydalarını saymakla bitiremiyoruz. Kas ağrılarından eklem ağrılarına, duruş bozukluklarından bağışıklık sisteminin güçlenmesine kadar birçok konuda pilatesin faydaları bulunuyor. Gün geçtikçe daha fazla kişi pilates yaptıkça ve reformer pilatesin yararlarını gördükçe pilatesle ilgili beklentiler ve pilatesle ilgili yapılan benzetmeler de bir o kadar artıyor.

Başlarda sıkılaşmak ve daha iyi vücut hatlarına sahip olmak için tercih edilen pilates günümüzde önemli bir sağlık gereksinimi olarak da ortaya çıkmaya başladı.
Şöyle ki, artık birçok doktor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile birlikte pilates de önermeye başladı.
Hastalarının boyun ve bel fıtığı ya da diğer eklem rahatsızlıkları veya kas hastalıklar gibi durumlarda fizik tedavisi uygulayan doktorlar bir destekleyici unsur olarak pilates yapabileceğini söylüyor. Bunun sonucunda da herhangi bir fizik tedavisi ve rehabilitasyon ile ilgili tedavi gören hastaların karşısına plates çıkabiliyor.

Klinik pilates fizik tedaviyi çok iyi destekliyor.

Aletli pilates fizik tedaviden esinlendi

Burada bazı noktalara özellikle dikkat etmek gerekiyor. Pilates dediğimiz şey aslında belirli aletlerle yapılan bir egzersiz bir türüdür. Aslında tanımı net ama insanların algıladığı şey pilatesle ilgili çok farklı olabiliyor.
Pilatesin yani aletli veya reformer pilatesin fizik tedavi yöntemleri ile benzerlikleri vardır. Çünkü pilates aslında fizik tedavi yöntemlerinden esinlenerek ortaya çıkmış egzersizler bütünüdür.

Bir kişi pilates yaparak vücudunu sıkılaştırabilir, vücudundaki yağları kasa dönüştürebilir, eklemlerini ve bağlarını güçlendirebilir, omurga çevresindeki kasları güçlendirerek düzgün bir duruş ve sağlıklı bir vücuda kavuşabilir. İnsanlar pilates yaparak boyun sırt bel veya diğer ağrılarından kurtulabilir. Pilatesin en önemli özelliklerinden biri ise dengedir, dengenin ise anlamı şudur: Siz aletli pilates veya reformer pilates yaparak aslında vücudunuzu bir dengeye kavuşturursunuz.
Çünkü aletli pilates hareketleri yaptığınız zaman vücudunuzun her yerini eşit oranda çalıştırırsanız reformer aleti üzerine çıktığınız zaman pilates yaptığınızda o hareket esnasındaki kasılmalar veya güç merkezleri dengeli bir şekilde vücudunuzun daha sistematik çalışmasına yol açar. Böylece pilatesin sıkılaşma ve güçlendirme veya farklı duruşları ortaya çıkarmadaki becerileri kendini gösterir.

aletli pilates yapanlar çok hızlı sıkılaşıp forma giriyor.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon tıp alanıdır

Fizik tedavi ve rehabilitasyon ise tamamen bir tıp alanıdır. Bunlar kendi içinde çok ciddi bir eğitim, uzmanlık, tanı ve tedavi becerisi barındırır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kas, eklem, bağ, sinir sistemi ve diğer vücudun bölümlerinde oluşabilecek hastalık ve rahatsızlıkları gidermek için bir tanı ve tedavi yöntemi olarak uygulanır. Burada hastaların mutlak suretle alanında uzman fizik tedavi ve rehabilitaston doktoru ve fizyoterapistler ile birlikte bu fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarını yapmaları gerekir. Bu esnada çeşitli güçlendirme hareketleri, lazer, Işın veya daha farklı aletlerle yapılan hareketler veya ilaçlarla ilgili tedavi yöntemleri uygulanabilir.

Bir kişi vücudundaki kas, eklem ya da daha farklı bir noktada herhangi bir sorun yaşıyorsa ya da bir kaza geçirip vücudunun kas ya da iskelet sistemi ile ilgili bir sıkıntısı varsa mutlaka ve mutlaka bir fizik tedavi ve rehabilitasyon doktoruna gitmesi gerekir.
Ancak o kişiye fizik tedavi ve rehabilitasyon doktoru doğru tanı koyup fizyoterapist doğru tedavi yöntemini uygulayabilir. Kişi bu tedavi yöntemini doğru bir şekilde cevap verdikten sonra ve vücudundaki sorun çok büyük derecede giderildikten sonra ancak ve ancak doktorunun tavsiyesi ile birlikte pilates yapabilir.

Ankara Batıkent klinik pilates kursu için iyi seçenekler sunuyor

Reformer pilates fizik tedaviyi destekliyor

Zaten son dönemlerde doktorların kişilerin pilates yapmaya yönlendirmesindeki en büyük sebep ise bir destekleyici unsur olarak aletli pilatesin büyük bir öneme sahip olmasıdır.
Yani pilates tek başına Fizik Tedavi ve rehabilitasyon alanı ile ilgili bir tanı koymaya ya da bir tedavi yöntemi oluşturmaya sahip bir branş değildir. Sadece destekleyici unsur olarak fizik tedavisi ve Rehabilitasyon gören hastaların daha da güçlendirmelerine fayda sağlamak için önerilen bir egzersizdir. Pilates işin ehli kişilerle yapıldığında gerçekten de çok hızlı sonuç veren bir egzersiz bir türüdür. Bu nedenle doktorların birçoğu pilatesi hızlı iyileştirici gücü ve diğer etkilerini de göz önünde bulundurarak tavsiye ettiğini görüyoruz.

Aletli reformer pilates yapan bayanlar daha fit ve sağlıklı bir vücuda sahip oluyor

Klinik pilates nedir?

Fakat şöyle bir karışıklık oluşabiliyor son dönemde aletli veya reformer pilates yapan pilates salonlarında klinik pilates eğitimlerinin verildiği söyleniyor. Aslında klinik pilates dediğimiz şey tam olarak açıklanabilir birşey değildir.

Son dönemde okuldan mezum olan birçok fizyoterapist, pilates eğitimleri alarak pilates hocası olmaya başladı ve pilatesle Fizik Tedavi yöntemlerini birleştirmeye başladı. Bunun yanı sıra pilatesin destekleyici bir disiplin olarak hastaların iyileşmesine fazlaca katkı sağlamasından dolayı klinik pilates diye adlandırılmaya başlandı.

Bazı pilates salonları klinik pilates eğitimlerinin verildiğini söyleyebilir. Pilates kendi içinde hamile pilatesi çocuk pilatesi mat pilates, reformer pilates veya aletli pilates gibi çeşitli isimlerle farklılaşabilir ancak klinik pilates dediğimiz şeyin tam olarak ne olduğu belli değildir. Bu nedenle vücutlarının belli bölgelerinde eklem, kas ya da farklı ağrı ağrıları olan insanların ilk olarak pilates salonlarına değil, mutlaka Fizik Tedavi uzmanlarına fizyoterapistlere gitmeleri gerekiyor. Çünkü tanıyı ancak fizik tedavi ve rehabilitasyom merkezleri koyabilir.
Burada fizik tedavi ve pilatesin farkı net olarak ortaya çıkıyor. Herhangi bir pilates eğitmeni kişinin hastalığı ya da yaşadığı rahatsızlıkla ilgili herhangi bir tanı koyup bir tedavi yöntemi belirleyemez Çünkü bunun eğitimini almamıştır. Pilates eğitmeni hastaya ya da kişiye sadece pilates hareketleri yaptırabilir. Fizik Tedavi ve rehabiliyasyon uzmanları ise aldıkları uzun yıllar boyunca tıp eğitimi sayesinde bu işi bir bilimsel olarak yapıp tanı ve tedavileri yapabilirler. Fizyoterapistler ise fizik tedavi uygulamalarını yapabilir.
Pilates öylesine güçlü egzersizler bütünü ve sonucu o kadar hızlı oluyor ki günümüzde çoğu doktorun pilatesi hastalarına önermesi de hiç tesadüf değildir.

Fizik tedaviyi desteklemek için klinik pilatesi aletli reformerlarla yaparken pilates hocalarının deneyimli olması çok önemli

Klinik pilates yapmak için doktor tavsiyesi şart

Ancak burada ise çok dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Fizik Tedavi ve rehabilitasyon sürecinden sonra doktorların tavsiyesi ile pilates yapılması önerilen kişilere pilates eğitimi verecek kişinin yeteneği, donanımı ve bilgi birikimidir. Yani bir boyun ya da bel fıtığı olan bir hastaya pilates hareketleri ile destekleyici hareketler yapıp onun güçlenmesini sağlamak için pilates eğitmeninin mutlaka kas, anatomi, fizyoloji bilgilerini sahip olması gerekiyor. Eğer kontrollü bir şekilde bu hastalar pilates yaparlarsa gerçekten de fizik tedavi yöntemlerinden sonra çok çok daha hızlı bir şekilde güçlenip sağlıklarını kavuşabiliyorlar.

Ankara klinik pilates kursu

Şimdi size Ankara Batıkent’teki Madame Pilates salonunun hocalarından biri olan Dilek Doğan Karaman’dan biraz bahsetmek istiyorum. Dilek hoca eski bir hemşire olmasından dolayı iskelet sistemini, kas sistemini, vücudun sindirim, solunum, dolaşım ve diğer tüm sistemlerini çok iyi biliyor. Pilates eğitmeni olmak için aldığı derslerle bu bilgileri harmanlayınca pilatesin iyileştirici ve destekleyici gücü biraz daha fazla ön plana çıkabiliyor.

Doktor tavsiyesi ve mutlaka doktor onayı ile gelen hastalara doğru destekleyici programlar çıkararak bayanların Fizik Tedavi ve rehanilitasyon süreçlerinden daha hızlı bir şekilde güçlenmesini sağlayarak doğru duruş ve sağlıklarına kavuşmasına katkıda bulunuyor. Bu nedenle doktorlarından öneri alan hastaların mutlaka Batıkent pilates salonundaki Dilek Hoca gibi deneyimli hocaları tercih etmeleri ve onların hem pilates deneyimlerini hem sertifikalarını hem özgeçmişlerini hem de diğer bilgilerini mutlaka kontrol etmeleri ve kendilerini ancak bu şekilde onlara teslim etmeleri gerekiyor.