Ankara’da aletli ve mat pilates yapmak isteyenlere önemli tavsiye

Ankara’da aletli ve mat pilates yapmak isteyenlere önemli tavsiye


Aynanın karşısına geçip kendinize baktınız ama gözünüze batan bir şeyler mi var? Vücudunuzun belli bölümleri hoşumuza gitmiyor mu? Ya da bedeninizin belli bölgelerinde yağlanmalar duruş bozuklukları mı var? Daha sonra televizyondan Ya da internetten fit güzel bayanların vücudunu gördüğünüzde belkide moraliniz mi bozuluyor?
Sonra öyle yaşamak istemediğinizi karar verip bunu değiştirmek için çeşitli girişimlerde bulunuyorsunuz. Karşınıza farklı farklı yerlerden büyük ihtimalle pilates adı çıkacaktır. Pilatesi Ya bir arkadaşınız yapıyordur ya bir komşunuz ankara’da aletli pilatese gidiyordur ya bir iş arkadaşınız mat Pilates Grup derslerine gidiyordur ya da Instagram’da pilates yapanlar insanların paylaşımlarını görüyorsunuz. Sonra ihtiyacınız olan şeyin plates olduğuna karar veriyorsunuz…

Başlıyorsunuz araştırmaya pilates nedir, pilatesin Faydaları nelerdir, pilatesin yararları nelerdir, kimler pilates yapabilir, hangi yaşta pilates yapabilir, pilatesle vücudumuzu nasıl forma sokarız, pilatesle Kendimizi nasıl zayıflatırız, pilates hareketleri nelerdir, Pilates nasıl yapılır, pilates hangi ekipmanlarla yapılır, mat pilates nedir, aletli Pilates nedir, çocuklar pilates yapabilir mi, Hamileler pilates yapabilir mi, yaşlılar pilates yapabilir mi, klinik pilates nedir, pilates ve yoganın farkı nedir ve en önemlisi hangi hocalarla ve pilates salonlarının hangileri ile yapılır gibi soruların cevabını aramaya başlıyorsunuz.

Uzun araştırmalardan sonra pilatesi en iyi hocalarla yapmanın en doğru seçenek olduğuna karar veriyorsunuz muhtemelen. Çünkü karşınıza pilates ile ilgili çeşitli rahatsızlıklar yaşamış insanlar çıkabiliyor.

Pilates yaparken hocaya bakmalı



işin Gerçekten de ehil olmayan hocalar tarafından yapılan pilates yapanlarda bazı rahatsızlıklar Hatta kalıcı sorunlar bile ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle pilates yapmak için ilk önce hocaya bakmak gerekiyor.

Pilates eğitmenlerinin bilgi birikimi, sertifikaları, Kaç zamandır pilatesi yaptığı, mat pilates veya aletli redormer pilates uzmanlığı, aldı farklı eğitimler, iskelet, kas, anatomi bilgisi, bunları diyette birleştirme ve nefes gibi birçok konuda hocaların uzman olması gerekiyor. Iyi bir hoca bulduktan sonra bunu yapabilecek pilates mat ya da reformer olarak hayata geçirilecek iyi bir salona ihtiyacınız var. Bu salonun mutlak şekilde hijyenik, temiz, sağlıklı, Havadar, ışık alan, insan dostu, engelli dostu, çocuk dostu gibi kriterleri taşıması gerekiyor. Pilates yapmak için salon arayışa girdiğinizde hiçbir zaman tek bir salona bakıp karar vermememiz gerekiyor.

Pilates salonu karşılaştırması


En az birkaç Salonu gezdikten sonra kriterlerini karşılaştırıp hangisinin avantajları daha fazla hangisini dezavantajı daha fazla bunlara bakıp Hoca kalitesine baktıktan sonra karar vermek gerekiyor. Genellikle evimize en yakın salon en iyi salondur mantığı ile hareket ediyoruz. Bu genellikle doğrudur Ancak her zaman Doğru olmayabilir. Şöyle ki bazen evimize en yakın salon yeterli nitelikleri taşımıyor olabilir.

Hoca kalitesi iyi olmayabilir. belki zamandan tasarruf ediyoruz ama pilatesi doğru yapmadığımız ve sağlıklı koşullarda yapmadığımız için gereken randımanı alamayabiliriz. Bu nedenle pilates yaparken Hoca kalitesi, salon kalitesi ve diğer etkileşimleri göz önünde bulundurmamızın yanı sıra kendi beklentilerinize bilmeniz lazım.

Yani siz pilates yaparken zayıflamak mı istiyorsunuz, forma girmek mi istiyorsunuz, vücudu sıkılaştırmak mı istiyorsunuz, belli bölgenizde hareket kazandırmak mı istiyorsunuz, daha sağlıklı olmak mı istiyorsunuz, kendinizi mutlu hissetmek mi istiyorsunuz bunlara bakmanız gerekiyor. Daha sonra da iyi bir salon ve iyi bir hoca eşliğinde pilatese başlarsanız inanın çok kısa sürede çok iyi verimler alacağınızı biliyoruz.


Mat pilates ve aletli pilates


Yeni başlayanlar için mat pilates iyi bir tercih olabilir. Biraz daha pilates yapanlar için aletli reformer pilates daha ileri seviyede pilates yapanlar için ise Cadillac pilates yapılabilir. Bunun yanı sıra hamile kadınlar için hamile pilatesi, çocuklar için çocuk pilatesi, fizyoterapi gerektiren hastalar için özel klinik pilates gibi ile testler tercih edilebilir.



Pilates için arkadaş tavsiyesi


Pilates yapmak için en önemli kriterlerden biri ise arkadaş tavsiyesidir. Eğer daha önce pilates yapan bir arkadaşınız varsa ondan çeşitli öneriler alabilirsiniz onun deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Hatta 1-2 arkadaşlarımızla ortak hareket ederek bir grup oluşturup ona göre pilates dersleri almaya başlayabilirsiniz.



Ankara’da pilates salonu

Şimdi size pilates yapmak için çok iyi bir seçenek olan Ankata batıkent’teki Madame Pilates’ten kısaca bahsedelim. Madame pilates kısa süre önce açılmış olmasına rağmen deneyimli pilates eğitmenleri ile hizmet vermeye devam ediyor. Çok yüksek oranda memnuniyet derecesine sahip olan Madame pilates hem mat pilates hem aletli redormer pilates hem cadillac pilates Hem çocuk pilatesi hem klinik pilates hem nefes hem de yoga gibi eğitimler verebiliyor. Madame pilates de isteyenler özel ders olabildiği gibi isteyenler Grup Derslerine de katılabiliyor.

Hafta içi sabahın erken saatlerinden itibaren akşamın geç saatlerine kadar hafta sonu da özellikle Cumartesi günleri açık olan Madame pilates’te hijyenik, Ferah, temiz ve ergonomik bir salon gayet şık tasarımlı döşenmiş ve kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılar nitelikte misafirlerini ağırlıyor.

Sadece bayanlara özel pilates salonu

Ankara Yenimahalle Batıkent’te İnönü ve Uğur Mumcu mahallelerini kesiştiği bir noktada yer alan batıkentin en Merkezi Caddesi olan rajiv Gandi Caddesi üzerinde bulunan aletli reformer ve mat Pilates Stüdyosu sadece Batıkent’de değil tüm Ankara’daki pilates yapmak isteyen bayanlara hizmet ediyor.

Madame pilates Eryaman’dan mamak’a Keçiören’den Etimesgut’a Sincan’dan Çayyolu’na ümitköy’den Demetevler’e Yenimahalle’den Çankaya’ya kadar tüm Ankara’daki pilates yapmak isteyen hem mat pilates hem de aletli reformer pilates yapmak isteyen kadınlara hizmet veriyor.

Batıkent Madame Pilates Stüdyosunun en iyi özelliklerinden biri de Sadece kadınlara yönelik pilates derslerinin verilmesi. Bu şekilde pilates yapmak isteyen bayanlar sadece kendilerini özel olarak hazırlanmış salonlarda rahatlıkla pilates yapabiliyorlar ve ilatesin faydalarını hisseedebiliyorlar.