Pilates salonları yine kapatıldı mı?

Pilates salonları yine kapatıldı mı?

Pilates salonları veya spor salonları kapatıldı mı sorusunun cevabı hemen verelim hayır! İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi yayınlandı ancak spor salonları ve pilates salonları kapatılmadı. Hafta içi akşam 8’e kadar pilates salonları açık. Sadece hafta sonları ise sokağa çıkma yasağı yüzünden kapalı.

Covid-19 pandemisi nedeniyle bir dizi önlemler alınıyor. Pandeminin ilk yükselişe geçtiği dönemlerde Mart başından itibaren pilates salonları spor salonları ve benzeri yerler yaklaşık iki buçuk ay süreyle kapalı kalmıştı. Haziran başına kadar kapalı olan spor salonları ve pilates salonları açılarak faaliyete geçmişti.
Ardından özellikle sonbaharın gelmesi ve kış aylarının yaklaşması ile birlikte pandemi tekrar yükselişe geçti bununla beraber bir dizi önlemler alınmaya başlandı. Bunların sonucusu ise 2 Aralık 2020 salı gününden itibaren uygulamaya konuldu. Buna göre Türkiye’de cuma akşamları, saat 9’dan itibaren pazartesi sabah saat 5’e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hafta içi ise Akşam 9’dan yine ertesi gün sabah 5’e kadar sokağa çıkma yasağı var. Birçok işletmeye kısıtlamalar getirildi ve tüm dükkanlar, faaliyet gösteren tüm işletmeler akşam 8’de kapatılacak. 

Salonlar akşam 8’e kadar açık

Ancak pilates salonları ile ilgili herhangi bir kapatma kararı alınmadı. Son durumda Türkiye’deki, İstanbul’daki ve Ankara’daki pilates salonları Ankara’nın ilçelerindeki pilates salonları sabahtan akşam 8’e kadar açık bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar. Tabii bu dönemde, zor koşullar altında üye bulmak çok kolay olmasada Ankara Batıkent’teki Madame pilates stüdyosu hala aktif bir şekilde pilates derslerini vermeye devam ediyor. Pilates yapmak isteyenler de rahatlıkla her türlü önlemin alındığı, özel dezenfektanlar ile temizlenen ve maske, hijyen kurallarına dikkat edilen, sosyal mesafenin korunduğu Madame Pilates’te rahatlıkla aletli reformer pilates yapabilirler.

Spor salonları ve pilates salonları 2 Aralık 2020 genelgesiyle kapatılmadı. Pilates salonları acık olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Pilatesle bağışıklık sisteminizi güçlendirin 

Bu dönemde pilates salonlarının kapanmaması aslında şunu da gösteriyor. Yetkililer belli bir ölçüde kısıtlamalara gitmekle beraber pilates salonları ve spor salonlarını kapatmadı. Onlar da sporun ve pilatesin öneminin ve insanlara sağladığı faydaların farkındalar. Bu da bize şunu gösteriyor insanlar spor yaptıkça pilates yaptıkça özellikle de aletli pilates yaptıkça daha da güçleniyorlar, moral motivasyonları daha da artıyor, bağışıklık sistemi daha fazla güçleniyor. Bu sayede Covid19’a karşı çok daha dirençli hale gelebiliyorlar. Bu nedenledir ki salgının yükseldiği ve kış aylarının geldiği bu dönemde aletli pilates yapmak çok çok önemli bir hale geliyor.