Tatilde bikini giymeye korkanların imdadına aletli pilates yetişiyor

Tatilde bikini giymeye korkanların imdadına aletli pilates yetişiyor

Uzun bir kış dönemi bitti. Yoğun iş ve yaşam temposundan epey yoruldunuz. Artık iyi bir tatili hakettiğinizi düşünüyorsunuz. Bunun için erkenden tatil programları da yapmaya başladınız. Ama bir taraftan da aklınızı vücudunuzdaki sarkmış bölgeleriniz veya fazlalıklarınız karıştırıyor. Tatil fikri ne kadar güzel olsa da bikini ya da mayodan sarkan fazlalıklarınız da bir o kadar kabusunuz olabiliyor. 

Evet biliyorsunuz spor yaparsanız bunlardan kurtulabilirsiniz. Ama şimdiye kadar birkaç kez spor salonuna yazıldınız ama gidemediniz. Yemeğinize dikkat etmeye çalıştınız, başlarda başardınız ama bir süre sonra tekrar kontrolsüz beslenmeye başladınız. Bir türlü kendinizi disiplin altına alıp fitleşemediniz.

Ama şimdiye kadar birkaç kez spor salonuna yazıldınız ama gidemediniz. Yemeğinize dikkat etmeye çalıştınız, başlarda başardınız ama bir süre sonra tekrar kontrolsüz beslenmeye başladınız. Bir türlü kendinizi disiplin altına alıp fitleşemediniz.

En iyi çözüm pilates eğitimi

Bu noktada kendinizi çözümsüz hissediyor ya da fazlalıklarınızın artık kaderiniz olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ama öyle değil. Pilates şimdiye kadar sayısız insanda gösterdiği etkiyi sizin bedeninizde de gösterebilir. Bunun için pilates yapmaya istekli olmanız ve en önemlisi de kendinize sağlıklı ve kaliteli yaşama konusunda bir hedef koymanız gerekiyor. Eğer pilatesi bir yaşam biçimi olarak benimserseniz bunun meyvelerini kat be kat alacağınızdan kuşkunuz olmasın. 

Pilates dersi ile vücudunuz forma girer

Gelelim tekrar tatil meselesine. Otel rezervasyonunuzu yaptınız ve artık tatile az kaldı. şu anda temmuz ayında olduğpunu düşünürsek belki bu noktadan sonra kısa süreliğine yapacağınız pilatesin faydasını hemen göremeyebilirsiniz. Ama şimdi pilatese başlarsanız gelecek yaz fit bir vücutla denizin ve plajın keyfini rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Pilatesle 10 derste sonuç almaya başlarsınız. Yaklaşık haftada 2 saaten 2 ayda vücudunuz forma girmeye başlar.

Pilatese devam ettiğiniz sürece vücudunuz çok daha iyi tepkiler verir ve zamanla istediğiniz bölgenize odaklanarak bedeninizin sağlıklı ve yeni bir form aldığını görürsünüz. Sonuç olarak tatilde istenmeyen fazlalıklardn kurtulmak için pilatese başlayabilirsiniz. Ama pilates size bunun çok daha ötesinde faydaları olacağını gösterecektir. 

Ankara pilates salonu için iyi bir bölge

Pilatese başlarken aletli pilates ya da mat pilatesi tercih edebilirsiniz. Ankara pilates konusunda oldukça farklı seçenekler sunuyor. Ankara pilates deyince Başkent’in hemen hemen her semtinde aletli reformer ya da mat pilates salonu bulunabiliyor. Aletli pilates Ankara’da oldukça yaygın olmakla birlikte mat pilates de çok rahatlıkla salonlarda yapılabiliyor. Aletli pilatesin en bilindiği olan reformer pilates Ankara içinde birçok bölgede ders olarak alınabiliyor.

Bu semtlerden biri de Ankara’da Yenimahalle ilçesinde Batıkent’teki Madame Pilates kursu. Madame Pilates’in en önemli özelliği bayanlara özel olmasının yanı sıra kişeye göre ders programı yapması. Madame Pilates’e gelenlerin tüm bilgileri ve sağlık durumuna göre bir program hazırlanıyor ve pilates dersleri bayanların seviyelerine göre belirleniyor.

Pilates yaparak sağlıklı yaşayın

Madame Pilates’e tatilden önce forma girmek isteyen bayanlar da sıkça geliyor. Bu bayanlar pilatesin faydalarını gördükten pilates yapmaya, kaliteli ve sağlıklı yaşam sürmeye devam ediyor.