Aletli reformer pilatesin mat pilatesten farkları nelerdir?

Aletli reformer pilatesin mat pilatesten farkları nelerdir?

Bugünlerde pilates yapmaya karar vediniz. Aletli reformer pilatesin mat pilatestem farkını merak ediyorsunuz. İşte size reformer pilates…

Aletli Reformer Pilates mat temelli Pilates ile benzerdir fakat çok da farklıdır. Reformer Pilates, Pilates reformer makinesi kullanılarak yapılır ve genellikle makinenin bir parçasını oluşturan yayların kullanımıyla Pilates egzersizlerine direnç katarken, mat bazlı Pilates’ten daha yoğun ve dinamiktir.

Aletli reformer Pilates mat egzersizli Pilates’ten daha üstündür çünkü mevcut egzersizlerin repertuarı çok daha fazla çeşitlilik sağlayarak büyük oranda arttırılmıştır. Egzersizler genellikle kasları inşa etmek ve güçlendirmek için ideal olan eklemlerin dengesini artıran çok çeşitli hareketler ile çalışır. Aletli Reformer Pilates, matwork çoğunlukla çekirdek olduğu için matwork’den daha fazla alan çalışır, oysa reformasyon tüm vücudu ve kol ve bacakların periferik kaslarını çalıştırır.

Aletli reformer pilatesin faydaları

Aletli reformer Pilates aslında bir bireyi güçlendirmek ve onları pilatesi etkili bir şekilde yapabilecekleri bir seviyeye getirmek için için kullanıldı, ancak bundan daha atletik ve tonlayıcı faydaları var.

Aletli reformer Pilates, spora özgü bir çapraz antrenman aracı olarak kullanılabilir. Aletli Reformer Pilates, kas dayanıklılığı, laktat toleransı, periferik eklem stabilitesi, kas kuvveti, denge, koordinasyon ve daha pek çok sporcu için hayati önem taşıyan çekirdek stabilizasyonu üzerinde çalışır.

Pilatesin eğitiminin rehabilitsyon özelliği

Aletli reformer Pilates, öğrencilerin yatay bir hareket düzleminde egzersiz yapmasına ve dikey olarak yüklenmemesine ve bacakları boyunca ağırlık taşımasına izin vermesi nedeniyle rehabilitasyon için mükemmeldir. Örneğin, bir kişinin diz ameliyatı veya diz yaralanması varsa, bu yatay düzlem, vücut ağırlığından daha hafif bir direnç kullanarak, kontrollü hareketler ile iyileşmelerini hızlandırarak, bacağın kaslarını daha geniş bir hareket aralığında güçlendirmenizi sağlar.

Pilates reformer, yaylı yatak, kayar taşıma, halatlar ve makaralar gibi görünen geleneksel bir Pilates ekipmanıdır. Pilates reformerın kökenleri 1920’lerde New York’taki orijinal Pilates stüdyosuna dayanıyor ve Joseph Pilates tarafından tasarlandı.

Pek çok insan, ilk başta oldukça korkutucu ve neredeyse ortaçağ göründüğü gibi görünce reformerdan oldukça korkuyor. Bir korku yaşayabilirsiniz, çünkü bir ya da iki egzersizden sonra bir reformer antrenmanından sonra ve bunun şimdiye kadar yapılmış en çok yönlü ve etkili egzersiz ekipmanı olduğunun farkına varırsınız.

Aletli reformerlar farklı farklı olabilir

Reformerın yayları vardır ve birleştiğinde kayda değer bir direnç sağlayabilir. Tersine, çok yay olduğu için, bunlardan sadece bir veya ikisini kullanmak, egzersize ve çalışmakta olan kasa bağlı olarak daha yumuşak bir direnç sağlayabilir.

Bazı reformerlar ahşap çerçeveli, bazıları çelik çerçevelidir. Bazıları yükseltilirken bazıları yere oturmak. Reformer markasına bağlı olarak, stil biraz değişir.

Bu, yoğunluğun bir kişiden diğerine büyük ölçüde değişiklik gösterebileceği, egzersiz veya rehabilitasyon aracı olarak kullanması için inanılmaz derecede çok yönlü bir ekipman parçası olduğu anlamına gelir.

Batıkent Pilates Salonu açısından seçenekli oldu

Ankara Yenimahalle Batıkent, Çakırlar, Eryaman’da aletli pilates dersleri almak ve forma girmek istiyorsanız Madame Pilates Salonu sizin için iyi bir tercih olabilir. Batıkent’te yer alan aletli reformer pilates salonu Madame Pİlates, pilatesin tüm inceliklerini görebileceğiniz şekilde tasarlandı. Batıkent Pilates salonları arasında önemli bir yer edinen Madem Pilates’te pilates eğitimi veren hocalar, kişiye göre eğitimleri belirliyor. Böylece Batıkent Pilates Salonu için kafasında soru işareti olan bayanlar pilatesin gerçek etkilerini hemen hissetmeye başlıyor..