Pilates nedir? Pilates eğitimini etkileri nelerdir?

Pilates nedir? Pilates eğitimini etkileri nelerdir?

Bugünlerde pilates, aletli pilates, mat pilates, reformer pilates, pilatesin fayfaları gibi kelimeler çok sıkça aranıyor. Şimdi size pilatesin gerçekte ne olduğunu anlatacağız.

Pilates aslında fiziksel gücü, esnekliği ve duruşu geliştirmek ve zihinsel farkındalığı artırmak için tasarlanmış özel bir alet kullanan egzersizler sistemidir.

Pilates salonuna gisince vücut çekirdeğinizi stabilize edecek ve güçlendirecek bir dizi hareket yapmaya hazır olun.

Alıştırmalar genellikle belirli bir sırada, birbiri ardına yapılır. Hareketler basit görünebilir, ancak çok fazla hassasiyet ve kontrol alırlar. Bir grup egzersizi yapmak gibi değil; Tekniğe güçlü bir vurgu var.

Pilates’i bir egzersiz matında, sınıfta veya evde bir DVD kullanarak yapabilirsiniz. Veya özel ekipmanlara, bir sınıfa veya sizi denetleyebilecek bir antrenöre sahip bir spor salonuna veya pilates stüdyosuya gidebilirsiniz.

Pilates dersleri ortalama 45 dakika sürer

Daha güçlü, daha yontulmuş kaslar elde edersiniz ve esneklik kazanırsınız. Ayrıca daha iyi bir duruş ve daha iyi bir refah duygusu olabilir.

Pilates aerobik olmadığı için bu antrenmanı haftada birkaç gün, kardiyoya ek olarak planlayın.

Yoğunluk Seviyesi: Orta

Zorlu ama her zaman terleyen bir antrenman türü değil. Her şey konsantrasyon ve solunum ile ilgili. Fakat her egzersiz sırasında kesinlikle kaslarınızda hissedeceksiniz.

Hedeflediği Alanlar

Pilates’in ana odak noktası çekirdektir, ancak kollarınızda ve bacaklarınızdaki güç kazanımlarını görmeyi bekleyebilirsiniz. Çekirdeği harekete geçirmek için kullanılan pozisyonlar ve hareketler, çekirdeğe yükleri kontrol etmek veya uygulamak için ekstremitelere dayanır ve aynı şekilde Pilates’ten de faydalanacaktır.

Esneklik sağlar mı?

Evet. Pilates antrenmanındaki egzersizler esnekliği ve eklem hareketliliğini artıracak.

Pilates aerobik gibi etki yaratır mı?

Hayır. Bu bir kardiyo egzersizi değil.

Güç: Evet Bu egzersiz kaslarınızı güçlendirir. Ağırlıklar yerine kendi vücut ağırlığınızı kullanırsınız.

Pilates yeni başlayanlar için iyi midir?

Evet. Temel egzersizlerle başlayabilir, daha iyi hale geldikçe daha ileri hareketleri deneyebilirsiniz. Pilatese başlıyorsanız, bir sınıf veya özel ders almayı tercih edin, böylece bir eğitmen yaralanma riskini önlemek için formunuza göz kulak olabilir.

Ekipman gerekli mi?

Evet, bir mata ihtiyacınız olacak. Bazı spor salonlarında Pilates için Reformer adı verilen özel makineler vardır. Eviniz için değiştirilmiş bir sürüm alabilirsiniz.