Ankara’da bayanlar aletli pilatesle tanışıyor?

Ankara’da bayanlar aletli pilatesle tanışıyor?

Dünyada uzun yıllardır bilinen ve revaçta olan pilates Türkiye’de de hızla yaygınlaşmaya başladı. Özellikle aletli pilates yapmak isteyenler her geçen gün fazlalaşıyor. Türkiye’de pilates son 15 yılda daha fazla kitleler tarafından takip edilmeye başladı. Bunda hiç kuşkusuz, televizyon programlarının etkisi, ünlülerin pilates yapması, pilates CD’leri ve evde yapılabiliyor olması gibi kolaylıklar pilatesin yaygınlaşmasına katkıda bulundu.

Evet, pilates evde de yapılabildiği içinde birçok kişi tarafından tercih edildi. Ancak evde yapılan pilates sınırlı kalıyordu. Yani bazı ünlüler pilatesi top ve mat üzerinde yaptığı için programları seyreden bayanlar da evde bu hareketleri tekrar ederek yapabiliyorlardı. Fakat pilates aslında top ve mattan ibaret değildi.

Pilates salonları yaygınlaştı

Geldiğimiz noktada ise pilatesin sadece mat, top ve lastikten ibaret olmadığının görülmesiyle birlikte aletli pilates ağırlığını daha fazla hissettirmeye başladı. Özellikle Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun verdiği eğitim ve sertifikasyon sistemi ile donanımlı pilates eğitmenlerinin sayısı artarken, buna paralel açılan salonlar da çoğalmaya başladı. Bu nedenle de pilates salonları yaygınlaşmasıyla birlikte pilates yapanların sayısında da önemli artışlar kaydedildi.

Günümüzde artık zayıflamak, sıkılaşmak, forma girmek, selülitlerden kurtulmak veya daha sağlıklı yaşamak gibi nedenlerle hayatlarında bir değişim yapmak isteyenlerin aklına ilk gelen şeylerden biri pilates oldu. Özellikle diyet yapanların ilk tercihi de pilates egzersizleri olmaya başladı.

Aletli pilates reformer aletinin üzerinde topve diğer başka ekipmanlarla da yapılabiliyor.

Pilates ile değişim kaçınılmaz

Pilates daha profesyonel hocalar tarafından yaptırıldığı için ve daha nitelikli pilates salonlarında yapılabildiği için artık pilatesle kesin ve etkin sonuç almak mümkün. Pilatese başlayıp da özellikle aletli pilates yapıp da değişim geçirmeyen ya da değişim hissetmeyen bayanların sayısı çok çok azdır. Değişim olmamasının sebebi ise bu bayanların ya pilatesi doğru yapmamalıdır ya hocanın yetersizliğidir ya da süreklilik arz etmemelidir. Yani bir bayan 8 saatlik veya 16 saatlik bir pilates ders paket aldığı zaman kesintisiz olarak bu egzersizi yapmalıdır. Eğer bunu kesintisiz ve istikrarlı bir şekilde yaparsa bir ayda veya 2 ayda yaptığı süre boyunca çok kesin ve net sonuçlar alacaktır. Tabi hocanın da yetkin ve uzman olması kaydıyla. Yoksa akşama kadar da pilates yapılsa bir sonuç alınmayabilir. Tabi yukarda söylediğimiz gibi pilatesten sonuç almayanların sayısı çok çok düşüktür.

Bayanlar aletli pilatesi öneriyor

Pilatesten ve pilates salonlarına giden bayanlar da her geçen gün daha fazla aletli pilatesi tercih etmeye başlıyor ve çevresindekilere pilatesi önermeye başlıyor. Çünkü pilates kişinin kendisini çok yıpratmadan, zorlamadan çok fazla zaman ve emek harcamadan haftada 2 saat yapıp çok çok fazla sonuç alabileceği bir egzersiz türü.

Madame’ların memnuniyeti yüksek

Mesela Ankara Batıkent’teki Madame Pilates salonunda pilates yapan bayanların memnuniyet oranı çok yüksek. Burada aletli pilates yapanların sonuçlarına bakıldığı zaman 4 ders ile 12 ders arasında büyük oranda değişimlerin başladığı görülüyor. Daha fazla sürede düzenli olarak pilates yapan bayanların vücutlarındaki değişimler ise çok çok net bir şekilde görülüyor. Bu bayanların pilates ve özellikle aletli pilates yaparak hem vücutları sıkılaşıyor hem vücutlarının hatları daha belirgin hale geliyor hem de daha kadınsı ve formda bir görüntüye sahip olabiliyorlar. Bu net sonuçlar ise ölçümlerle ortaya koyuluyor. Salona gelen bayanların vücut ölçüleri alınıyor ve fotoğrafları çekiliyor. 1 ay yani 8 ders sonra tekrar ölçüler alınıp, fotoğraflar çekilerek karşılaştırma yapılıyor. Bu sayede değişimler net bir şekilde ortaya çıkıyor.